Προς διάλυση η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ιταλία και Ισπανία απειλούν με βέτο και δίνουν διορία 10 ημερών

«Θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», προειδοποιούν…
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Αιτία, η αρνητική στάση ορισμένων χωρών μελών, ως προς την ανάγκη υιοθέτησης των ευρωομολόγων, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είπε ο Κόντε, σύμφωνα με την Rai και την εφημερίδα La Repubblica.

Στο ίδιος μήκος κύματος και η Ισπανία.

Οι δύο χώρες απειλούν εξαιτίας της άκαμπτης στάσης της Γερμανίας για την έκδοση “κορωνοομολόγου”.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δεν σκοπεύει να υπογράψει το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Μάλιστα, σε συνεννόηση με τον Ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ δίνουν τελεσίγραφο δέκα ημερών στους ηγέτες στην Κομισιόν στην ΕΚΤ για να επιστρέψουν με πρόταση κατάλληλη για την οικονομική κατρακύλα που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, βρίσκεται σε εξέλιξη “σκληρό ντέρμπι” απέναντι σε Γερμανία και την Ολλανδία αναφορικά με την εμπλοκή του ESM.

Όλα αυτά δείχνουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση περνά δύσκολες ώρες και δεν αποκλείεται σύντομα να οδηγηθεί σε διάλυση.

loading...