ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...;;;Εκατοντάδες δένδρα της Αθήνας έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς απο Το ξυλοφάγο έντομο (Xylotrechus chinensis)...!!


«Τρώει» τα δέντρα της Αθήνας –Επίσης, περίπου αλλά 1.000 έχουν εκδηλώσει συμπτώματα προσβολής.
Εκατοντάδες μουριές της Αθήνας έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς από το ξυλοφάγο έντομο (Xylotrechus chinensis).
Σύμφωνα με τους γεωτεχνικούς του δήμου Αθηναίων ήδη 300-350 έχουν ξεραθεί ή έχουν τέτοιο μέγεθος προσβολής που θα πρέπει να κοπούν. Επίσης, περίπου αλλά 1.000 έχουν εκδηλώσει συμπτώματα προσβολής.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνθηκε στους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και συγκεκριμένα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, που υπέδειξαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και που ξεκινούν άμεσα να υλοποιούνται.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος, κάνει λόγο, για «μια περιβαλλοντική καταστροφή», τονίζοντας ότι «ο Δήμος της Αθήνας μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει τον πλούτο της πόλης. Αναλαμβάνουμε, είπε, όλες τις πρωτοβουλίες για να αντικαταστήσουμε τα δέντρα που έχουν πληγεί, να σταματήσουμε την επέκταση της ασθένειας, να δώσουμε την τεχνογνωσία μαζί με τους επιστημονικούς φορείς όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την χώρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια :