Κασσάνδρα speaking: Μπορεί ένα ντέρμπυ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού να προκαλέσει εμφύλιο;


Η Κασσάνδρα έχει ένα τραγικό χαρακτηριστικό: Κανείς δεν την πιστεύει, παρόλο που λέει πάντα την αλήθεια!
Μπορεί μια τέτοια καταστροφική πρόβλεψη για την Ελλάδα να ευσταθεί; Η απάντηση έρχεται αντιστρέφοντας την ερώτηση: Και ποιος μπορεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο να το αποκλείσει;

Κάνοντας μια σύγκριση με τον Πελοποννησιακό πόλεμο της αρχαιότητας, έχουμε δυο πόλεις – κράτη όπου η εξουσία και η δύναμη γύρω από δυο ισχυρούς ανθρώπους ολοένα και συγκεντρώνεται και ταυτόχρονα ανεβαίνει κατακόρυφα και η ένταση ανάμεσα στους κατοίκους των δυο πόλεων.

Δεν είναι φυσικά μόνο το δίπολο Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Μαρινάκη – Σαββίδη, Mega – OPEN κ.ο.κ.

Η σύγκρουση πρωτεύουσας – συμπρωτεύουσας είναι κάτι πολύ βαθύτερο που υποβόσκει εδώ και δεκαετίες και η ενδυνάμωση του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια με την ταυτόχρονη ανάδειξη του Ιβάν Σαββίδη ως αντίπαλο δέος στα κέντρα εξουσίας των Αθηνών απλά έφερε πιο καθαρά στην επιφάνεια την σύγκρουση δύο κόσμων.

Μπορεί λοιπόν ένα πέναλτι ή ένα γκολ σε θέση οφσάιντ να γίνει αφορμή για ένα εμφύλιο πόλεμο και χωριστεί η Ελλάδα στα δύο;
Η απάντηση είναι ναι, γιατί ένα γκολ ή ένα χέρι από μόνο του σε ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπυ είναι ανούσιο. Όλα αυτά όμως που χτίζονται εδώ και χρόνια, η γιγάντωση δύο υπερσυγκεντρωτικών και συγκρουόμενων κέντρων εξουσίας Βορρά και Νότου μπορεί να οδηγήσει «την Ελλάδα να χωριστεί στα δύο» όπως δήλωσε ένα πανό στην Θεσσαλονίκη.

Ας ελπίσουμε η ένταση να διοχετευθεί αλλού και η σύγκρουση που σιγοβράζει, να αποσυμπιεστεί, γιατί όλα τα κακά συνήθως ξεκινούν… διά ασήμαντον αφορμή!

https://zoubosteo.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :