”Πράσινος φως” Πούτιν σε Άσαντ: ”Ρίξε τουρκικά μαχητικά με S-300”!

Τελειώνε την Τουρκία και τα ”παιχνίδια” του Ερντογάν στην Συρία ο Πούτιν.
Αρχίζει πλέον και δυσκολεύει η κατάσταση για τον Ρ. Τ Ερντογάν στη Συρία. Ο Ρώσος ηγέτης είναι αποφασισμένος και δείχνει πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Εξάλλου όπως έχουμε αναφέρει, η ”συμμαχία” Ρωσίας-Τουρκίας θα έχει ημερομηνία λήξης και όπως φαίνεται αυτό θα λάβει χώρα αρκετά σύντομα.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

O Άσαντ έδωσε εντολή στην συριακή αεράμυνα από εδώ και στο εξής να “καταρρίπτει όλα τα αεροσκάφη που εισέρχονται στον συριακό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δαμασκού”.

Αυτό στην “γλώσσα των στρατιωτικών” σημαίνει πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Τουρκίας, σε οποιασδήποτε προσπάθειας της να μεταφέρει αεροσκάφη στο συριακό εναέριο χώρο,και ειδικά πάνω από την επαρχία της Ιντλίμπ. 

Στην Μόσχα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για την Τουρκία, μετά τις συνομιλίες και το τελεσίγραφο του Ερντογάν στον Πούτιν Ρωσία, διότι δόθηκε εντολή από τον Σ. Σοιγκού στο ρωσικό στρατό, όχι μόνο  να εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας ενάντια των θέσεων του τουρκικού στρατού και των φιλοτουρκικών μονάδων των μαχητών, αλλά και να μην σταματήσει μέχρι να κονιορτοποιήσει κάθε “αντίσταση στο έδαφος.

Εδώ και λίγα λεπτά έχουν έρθει νέα στοχεία στη δημοσιότητα από ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν, πως ο Β. Πούτιν έδωσε πρώτα το ”πράσινο φως” στον Άσαντ για την κατάρριψη τουρκικών μαχητικών από εδώ και στο εξής.

Το σημαντικότερο όμως βρίσκεται αλλού. Η Μόσχα δίνει το ελεύθερο πλέον στην Δαμασκό να ενεργοποιήσει τους S-300 και κατά της Τουρκίας. Όπως είναι γνωστό, το σύστημα το ελέγχουν Ρώσοι τεχνικοί.

Το ζήτημα βέβαια είναι ποιος θα πατήσει το ”κουμπί” σε περίπτωση τουρκικής εισβολής στο συριακό εναέριο χώρο.

Αυτό έχει μικρή σημασία πάντως, καθώς τα τουρκικά μαχητικά θα καθηλωθούν στις βάσεις τους, εκτός και εάν κάνουν το λάθος και στείλουν F-16 στην Ιντλίμπ.

Τότε μιλάμε για το μέγιστο λάθος, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες για την Άγκυρα.

loading...