Peter Stamatopoulos Γεννημένος προδότης ! Nέα ”ψυχρολουσία” είχαμε από τις ΗΠΑ κα μάλιστα από ελληνοαμερικάνο Υποναύαρχο.

Οπως φαίνεται η Ουάσινγκτον δεν μπορεί χωρίς τον Ερντογάν. Ενώ προκαλεί σε Συρία και Λιβύη, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τον στηρίζουν, όπως και η Συμμαχία προφανώς.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία καταδίκη του ψευδομνημονίου Άγκυρας-Τρίπολης από την Ουάσινγκτον, ενώ επικρατεί ”σιωπή” στις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

To στρατηγικό «κλειδί» του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στην στρατιωτική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ «που είναι ισχυρή και μεγαλώνει διαρκώς» αναδεικνύει σε συνέντευξή του ο υποναύαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κ. Πίτερ Σταματόπουλος (Peter Stamatopoulos). Ωστόσο στην ερώτηση του Σωτήρη Κυριακίδη για την ένταση στα ελληνοτουρκικά απαντά με τη γνωστή αμερικανική λογική του 50-50.

Μάλιστα έδωσε την εξής απάντηση:

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, διακρίνουμε πως υπάρχει μεγάλη αξία στις συνεργασίες μας με την Ελλάδα αλλά και με την Τουρκία και η εμπειρία μου στο ευρύτερο πλαίσιο καταδεικνύει πως είμαστε πιο ισχυροί μαζί. Αυτό μου το αίσθημα είναι ένα αίσθημα που έχω κοινό με τους συναδέλφους μου και στις δύο χώρες. Αν και δεν θα ήθελα να διακινδυνεύσω προβλέψεις για θέματα που έχει να κάνουν με μελλοντική πρόσβαση σε βάσεις ή δομικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών πωλήσεων στρατιωτικού τύπου, έχουμε δεσμευτεί στο υψηλότερο επίπεδο στην αναζήτηση ευκαιριών με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής μας σχέσης όπως και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

Ξεκάθαρη η στάση των ΗΠΑ.

loading...