Oι Ρώσοι Τουρκικό Δόλωμα για Ανθρωποφάγους Μισθοφόρους

Η Τουρκία Λέει Στους Τζιχαντιστές Μισθοφόρους της
Πως Θα Πολεμήσουν τους Ρώσους στην Λιβύη

Zero Hedge
Mετάφραση:Μ.Στυλιανού

Η ανεξάρτητη τουρκική πηγή ειδήσεων Ahval,παράλληλα με ερευνητές ρεπόρτερ στην Συρία και στην Λιβύη,διαπίστωσαν ένα ανησυχητικό φαινόμενο: Πολλοί από τους αναφερόμενους «αντάρτες» μισθοφόρους από την Συρία που μεταφέρονται στην Τρίπολη για να πολεμήσουν για λογαριασμό της εκεί κυβέρνησης εναντίον των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ πιστεύουν ότι στέλνονται «να πολεμήσουν τους Ρώσους»

Το Ahval news μεταδίδει τα ακόλουθα:

« Για να ενισχύσει την μαχητικότητά τους η Τουρκία λέει στους αντάρτες της Συρίας που στέλνει στην Λιβύη πως θα πολεμήσουν τους Ρώσους» αποκάλυψε η ερευνητική εφημερίδα την Τετάρτη, επικαλούμενη πηγές από τον «Συριακό Εθνικό Στρατό» που προστατεύει η Τουρκία.

«Υπάρχουν Ρώσοι εδώ», είπε ένας μισθοφόρος 21 χρόνων από το Κάφρ Νάμπλ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. «Οι Τούρκοι μας εβεβαίωσαν γι’ αυτό. Εγώ ούτε θα πείραζα εδώ ένα Λίβυο.Αλλά αν πετύχω έναν Ρώσο θα του χώσω ένα ρόπαλο στον….»

Από τον περασμένο μήνα η ΄Αγκυρα επιβεβαίωσε ότι πολεμιστές του «ελεύθερου συριακού στρατού’ υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μεταφέρονται αεροπορικώς στην Τρίπολη για να υπερασπίσουν την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που προασπίζεται την λιβυκή πρωτεύουσα από την επίθεση των στρατευμάτων του στρατηγού Καλίφα Χαφτάρ.

« Με την βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων και τον εξοπλισμό τους, θα νικήσουμε τους Ρώσους», δήλωσε ένα ένοπλος από την Συρία. ΄Εχει προφανώς γίνει διαδεδομένο αστείο ότι οι μισθοφόροι που στέλνονται στην Λιβύη χάφτουν στα τυφλά ότι τους λέει η Τουρκία.

Φυσικά δεν υπάρχουν στην Λιβύη Ρώσοι στρατιώτες. Εάν οι Τούρκοι τους λένε ότι θα πολεμήσουν Ρώσους την Λιβύη, αυτοί πιστεύουν ότι πολεμούν τον ίδιο εχθρό που τους βομβάρδιζε στις πόλεις τους στην Συρία, είπε ένα Σύρος αξιωματικός στον ερευνητή ρεπόρτερ Lindsey Snell. «Αλλά φυσικά αυτό είναι ψέμα και η Λιβύη δεν είναι Συρία.. Αλλά αυτοί οι μισθοφόροι πιστεύουν ότι τους λέει η Τουρκία».

Το δημοσίευμα του Ahval news αναφέρει ότι περί τους 4.700 μισθοφόροι από την Συρία υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μεταφέρθηκαν τον περασμένο μήνα στην Λιβύη. Η μεταφορά τους είχε αρχίσει πριν ακόμη η τουρκική κυβέρνηση πέρασε από την Βουλή την απόφαση να στείλει στρατιωτική βοήθεια και τουρκικά στρατεύματα για να ενισχύσουν και συμβουλεύουν τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Στο μεταξύ, ενώ η Μόσχα θεωρείται σημαντικός διπλωματικός υποστηρικτής του στρατηγού Χαφτάρ, η μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στις δυνάμεις του προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεν υπήρξαν δημοσιογραφικές πληροφορίες ούτε υποθέσεις ότι κρατικές ρωσικές δυνάμεις ή σύμβουλοι βρίσκονται στην Λιβύη, εκτός ίσως ιδιωτικών εργολαβικών συγκροτημάτων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ευρύτατα ότι περί τους 100 Ρώσοι μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ ενίσχυαν τις δυνάμεις του Χάφταρ.

loading...