Το Facebook του ελεύθερου λόγου και της επικοινωνίας έχει εξελιχθεί σε Fasistobook με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα και σκοπούς

Facebook: Ποιοι λοιπόν μας ρίχνουν τα προφίλ;

Από: Kostas Kyritsis

Θεοχάρης Κόνιαρης
Το γιατί και πως πέφτουν τα προφίλ δεν είναι πια μυστήριο. Το Avaaz με ανακοίνωση του αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές αποκάλυψε εν ολίγοις πως έχουν τα πράγματα.
Όπως οι ίδιοι είπαν , πριν ήταν 80.000 τρολ των κυβερνωντων σε συνεργασία με 30.000 επαγγελματίες ελεγκτές του Facebook.
Αυτά τα είπαν την επομένη των εκλογών σε σχετική ανακοίνωση.

Ποιοι λοιπόν μας ρίχνουν τα προφίλ; Η απάντηση είναι, κυρίως οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον George Sorros, οι οποίες έχουν οργανώσει κοπάδια επιτιθέμενων προφίλ ενάντια σε στοχευμένες πατριωτικές φωνές για να τις κάνουν να σιγήσουν. Τα τρολ που οργανωμένα ρίχνουν προφίλ μας τις περισσότερες φορές επιδοτούνται από τις διάφορες ΜΚΟ της ΝΤΠ. Φημολογείται ότι το μηνιάτικο στην Ελλάδα για αυτή την ‘δουλειά’ ότι είναι 300€.

Από κοντά σε αγαστή συνεργασία και το Facebook που χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους οι οποίοι αναζητούν συγκεκριμένες λέξεις οι φράσεις κλειδιά. Αν για παράδειγμα τώρα σε ανάρτηση γράψετε για Έθνος, Σιω…σμό , Μασ…νία το προφίλ σας σε λίγα λεπτά θα μπλοκαριστεί. Αυτό όμως δεν τους ενδιέφερε οι αλγόριθμοι έχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Την ίδία ώρα που μπλοκάρουν μπλοκάρουν ή ρίχνουν τα προφίλ δεν αφήνουν να ανοίξεις άλλα νέα καθώς τα ρίχνουν αμέσως χωρίς απολύτως καμία δικαιολογία.

Το Facebook του ελεύθερου λόγου και της επικοινωνίας έχει εξελιχθεί σε Fasistobook με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα και σκοπούς. Αυτή βέβαια η λογοκρισία και φίμωση είναι παράνομη και ενάντια στο Αμερικανικό Σύνταγμα, το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Ευρωπαϊκούς νόμους. Αλλά που να βρεθεί ένας εισαγγελέας για ασχοληθεί με το θέμα. Σε τρεις δικηγόρους φίλους που μίλησα και οι τρεις δεν έκανα απολύτως τίποτα αν και το θέμα έχει τεράστιο νομικό ενδιαφέρον.

Κάποτε όχι πολύ παλιότερα το Facebook σου έδινε την δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί τους και να υπερασπιστείς την θέση σου. Δεν ήταν και λίγες φορές που ζητούσαν συγγνώμη και αναιρούσαν την αρχική τους απόφαση. Αυτά τα δημοκρατικά όμως ξεπεράστηκαν τώρα κυριαρχεί το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Στρίμωξαν τον Ζάκερμπεργκ με την διαρροή των προσωπικών δεδομένων σε εταιρείες με σκοπό να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ότι είναι φασιστόμουτρα και λειτουργούν τιμωρητικά φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν διαγράφουν μόνο ότι δεν τους αρέσει χωρίς να δώσουν κανένα λογαριασμό αλλά σε τιμωρούν και με αποκλεισμό σε μια ιδιόμορφη φυλακή που έχουν φτιάξει. Με την βία να σε αποκόψουν από τους φίλους σου. Να μη μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους ούτε μέσω του messenger. Αλήθεια την χρήση του messenger γιατί την απαγορεύουν;; Για να σε συνετίσουν ή να σε τιμωρήσουν;;

Δεν θα σας κρύβω ότι έχω προβληματιστεί στο τι να κάνω από εδώ και πέρα. Να το κλείσω τελείως το προφίλ ή να συμμορφωθώ με τις βουλές της αγαπητής κοινότητας του Σώρου – Ζάκερμπεργκ και να ανεβάζω όλη μέρα βλακειούλες και ανώδυνα θεματάκια. Ίδωμεν τι θα γίνει καθόσον ανυπότακτος Έλλην.

Όταν δεν βλέπεται να κάνω αναρτήσεις να ξέρετε ότι έχω πάθει κάτι σοβαρό ή ότι είμαι μπλοκαρισμένος και δεν μπορώ καν να απαντήσω ούτε στο Messenger. Ως ελάχιστο μέτρο προστασίας έχω κλειστές τις αναρτήσεις μου μόνο για τους φίλους μου. Αν κάποιος επιθυμεί να έχει ένα κείμενο ή φωτογραφία μπορεί να κάνει copy ή ας μου ζητήσει να ανοίξω την συγκεκριμένη ανάρτηση για μπορέσει να την προωθήσει.

Πραγματικά με τιμά η φιλία και το γεγονός ότι έχω φίλους τους καλύτερους που υπάρχουν στο Ελληνικό Facebook. Σας συμβουλεύω όλους να κάνετε έναν έλεγχο σε όλους τους φίλους

loading...