Τώρα αυτοί είναι σίγουρα Ελληνες ;; Επίθεση “αναρχικών” στις εγκαταστάσεις αναπτυξης Drones του ΑΠΘ (βίντεο)

Πριν μερικούς μήνες, ερευνητές φοιτητές μαζί με καθηγητές τους, παρουσίασαν στην ΔΕΘ ένα πρωτοποριακό Drone το οποίο θαύμασε τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και όλοι όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΑΠΘ.

Για το συγκεκριμένο drone, ενδιαφέρονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ώστε όχι μόνο να καλυφθεί το έδαφος που μας χωρίζει από τα αντιστοιχα τουρκικά drones, αλλά να περάσουμε και “μπροστά”.

Εχθές λοιπόν, “αναρχικοί” οι οποίοι δηλώνουν μέλη της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης», πραγματοποίησαν επίθεση με πέτρες στο ΚΕΔΕΚ
(Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας) του ΑΠΘ στη Θέρμη.

Στο βίντεο που ανήρτησαν αναφέρουν:

«Ενδιαφέρον πρόλαβαν ήδη να εκφράσουν το πολεμικό ναυτικό, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις. Τα προγράμματα του ΚΕΔΕΚ είναι 100% χρηματοδοτούμενα από επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους που στόχο φυσικά δεν έχουν τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά την ικανοποίηση των ιδιωτικών τους συμφερόντων.
Για να μη γίνεται οποιαδήποτε παρανόηση, τα συγκεκριμένα drones δεν αποτελούν τα καθημερινά “τηλεκατευθεινόμενα αεροπλανάκια” που αγοράζουμε από τα καταστήματα. Είναι στην ουσία σαν μικρά “αεροπλάνα”, σταθερής πτέρυγας όπως ονομάζονται, που έχουν έναν κινητήρα και όλη τη διαμόρφωση ενός αεροσκάφους, απλά λέγονται Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. Όσο και να θέλουν να μας παραπλανούν, ξέρουμε καλά ποια είναι η πραγματική αλήθεια γύρω από τα drones.”

Σημείωση: Το συγκεκριμένο εγχείριμα ανάπτυξης του ελληνικού drone δεν στηρίζεται οικονομικά από επιχειρηματίες (αλλά ακόμα κι αν στηριζόταν, δεν θα ήταν καθόλου κακό) και στόχος είναι να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου. Προφανώς, οι “αναρχικοί” δεν έχουν ακούσει πότε πως σχεδόν όλα όσα hitech προϊόντα έχουμε τώρα στα χέρια μας, κάπου, κάποτε, ξεκίνησαν μέσα από πανεπιστήμια και πολλά από αυτά ως στρατιωτικά projects. Έπεσαν από τα σύννεφα μάλλον…

loading...