CORONAVIRUS: Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Έφθασε από την Ιταλία και όχι την Κίνα όπως αναμενόταν ο Coronovirus για να αναμετρηθεί με το Ελληνικό Κράτος και το λαό του. Η Ελλάδα ακολούθησε ένα μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών Κρατών που διαχειρίστηκαν ορθά και ιχνηλάτησαν αμέσως τα κρούσματα τους μέχρι σήμερα, χωρίς πανικό και περιορίζοντας τα, όπως η Φιλανδία (2), το Ηνωμένο Βασίλειο (15), το Βέλγιο (1), Γερμανία (26) η Ισπανία (15). Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εμφανίστηκε αδύναμη κρατικά να τον αντιμετωπίσει ήταν η Ιταλία (528) που γειτνιάζει με την Ελλάδα και εξήγαγε τον ιό στα μέρη μας τις τελευταίες ημέρες και ώρες.


Με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ο αρμόδιος υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι το ελληνικό Κράτος είναι θωρακισμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει την επίθεση του ιού. Εν αντιθέσει διαφορετική εκτίμηση διατυπώνεται από άλλους για τις ικανότητες του χρόνια πάσχοντος συστήματος υγείας. Εφόσον το σύστημα Υγείας παρά τις ηρωικές προσπάθειες εργαζομένων νοσεί με ράντζα στους διαδρόμους και ελλείψεις σε υλικά εν έτει 2020 πώς θα ανταποκριθεί σε μία παγκόσμια πανδημία είναι απορίας άξιον. Εμείς οφείλουμε ως Έλληνες ανεξαρτήτου κομματικής πεποίθησης να τον στηρίξουμε στην επερχόμενη λαίλαπα με την προϋπόθεση επαναφοράς και εργασίας της Κυβέρνησης και του Κράτους στον ορθό δρόμο της ευημερίας και άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων του συστήματος Υγείας.


Η αλήθεια θα φανεί σύντομα. Το Ελληνικό Κράτος, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και κυρίως ο ελληνικός λαός κατά περιοχές θα αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητά του και τη συνοχή του. Ευχόμαστε να επικρατήσει η ψυχραιμία ακόμα και όταν τα κρούσματα πληθύνουν και το Κράτος να αποδείξει ότι είναι ικανό και όχι θύμα του παρακράτους και των επικοινωνιακών οργάνων του. Μερίδιο ευθύνης υπάρχει και στους πολίτες που οφείλουν να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα που έλειψε στο Μιλάνο και επέφερε δεινές επιπλοκές στους ίδιους τελικά.

Μείζον θέμα αποτελεί η ανεξέλεγκτη εισροή οικονομικών μεταναστών από την Ασία στα Νησιά μας και ο υγειονομικός τους έλεγχος. Το μόνο που πραγματικά λείπει από τα Νησιά υποδοχείς των ορδών οικονομικών μεταναστών είναι η υγειονομικής τους επίβλεψη και καραντίνα τους εάν υπάρχουν κρούσματα ιού. Υπεύθυνη η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανώτερο έλεγχο των συνόρων, ίσως απαραίτητος και ο ανώτατος έλεγχος σύντομα.


Σε κάθε κρίση υπάρχει ευκαιρία και εδώ θα δούμε πόσο αποτελεσματικό είναι το Κράτος μας και πόση συνοχή διαθέτει ο λαός μας. Σε κάθε περίπτωση η εποχή του 5G έρχεται με αλλαγές στον τρόπο ζωής, διασκέδασης, παιδείας και εργασίας. Ας ελπίσουμε οι ιθύνοντες να σταματήσουν να πιστεύουν τα κινέζικα παραμύθια και τους δράκους και η Ελλάδα με την Ευρώπη να λάβουν τις ορθές αποφάσεις πριν να είναι αργά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο Νέο Κόσμο δεν χωράνε Κράτος και Παρακράτος.

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ

loading...