Ποια «θωρακισμένα» σύνορα; – Διάλυση στον Έβρο: Εκατοντάδες αλλοδαποί αλωνίζουν το νομό

Δεν υπάρχουν σύνορα στον Έβρο. Το κλίμα διάλυσης που επικρατεί έχει οδηγήσει δεκάδες αλλοδαπούς να εισχωρούν κάθε μέρα στην Ελλάδα σχεδόν χωρίς καμία δυσκολία. Τα περιστατικά με λαθραίους μετανάστες που μετακινούνται οδικώς από τον Έβρο στην περίφημη «ενδοχώρα» είναι καθημερινά.

Στην Ξάνθη διακινητής, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, πάτησε γκάζι, όμως, έχασε τον έλεγχο και το όχημά του ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε πάνω σε ένα σπίτι στη θέση Άβατο.

Από την σύγκρουση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο σπίτι, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς, ωστόσο, να έχει τραυματιστεί κάποιος σοβαρά.

Στη συνέχεια αφού καταγραφούν θα αφεθούν ελεύθεροι με προορισμό της αρεσκείας τους για μόνιμη εγκατάσταση.

Την ίδια ώρα πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο χωριό Σοφικό Διδυμοτείχου, από φωτιά που έβαλαν λαθρομετανάστες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκειμένου να ζεσταθούν από το κρύο.

Το σπίτι ήταν ακατοίκητο και βρισκόταν στην άκρη του χωριού. Δεν είχε κουφώματα, αλλά οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας που έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν την φωτιά, διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν συγκεντρώσει διάφορα υλικά που βρήκαν έξω απ’ το σπίτι, όπως πλαστικές καρέκλες, ξύλα και άλλα κι τα έβαλαν φωτιά. Μαζί με άλλα ίχνη, τους έκαναν να διαπιστώσουν ότι επρόκειτο για λαθρομετανάστες που βρέθηκαν στον χώρο και μια και είναι εύκολη η πρόσβαση στο σπίτι αφού δεν υπήρχε περίφραξη και κουφώματα, μπήκαν μέσα.

Η φωτιά προκάλεσε μόνο φθορές στην τοιχοποιία, αφού η στέγη του σπιτιού ήταν από τσιμέντο και όχι κεραμοσκεπή.

loading...