Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΛΛΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

            Αυτό που παρακολουθούμε τον τελευταίο μήνα με τον «κορωνοϊό»  είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρέπει να μας προβληματίσει πολύ έντονα, για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα ΜΜΕ.
            Αυτό ειδικά που είδαμε να συμβαίνει στην γειτονική Ιταλία, είναι απίστευτο και ξεπερνάει τα όρια της  όποιας  λογικής.  Βέβαια η λέξη και η έννοια «λογική»  είναι στοιχείο των Ελλήνων και μόνο εμείς μπορούμε να την εννοούμε την σημασία της.
            Με την απλή λογική λοιπόν,  την στιγμή που ήδη στην Ιταλία πεθαίνουν τα  τελευταία χρόνια  από διάφορες  ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού  κατά  μέσο όρο 20  άνθρωποι την ημέρα, οι οποίοι είναι μεγάλης ηλικίας και με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό,  είναι  ΤΡΑΓΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟ να δημιουργηθεί ένας τέτοιος ΠΑΝΙΚΟΣ  και να αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ  σαν να κηρύχθηκε πόλεμος,  επειδή πέθαναν από τον νέο ιό, σε τέσσερις μέρες 6 ηλικιωμένοι άνθρωποι, με επίσης βαρύ  αναπνευστικό ιατρικό ιστορικό.
            Δηλαδή άδειασαν τα σούπερ μάρκετ και βυθίστηκαν τα χρηματιστήρια επειδή πέθαναν 6 ηλικιωμένοι  και με αναπνευστικά  προβλήματα άνθρωποι από τον «κορωνοϊό»,  ενώ τις ίδιες μέρες, πέθαναν από άλλους ιούς 40 άνθρωποι,  επίσης ηλικιωμένοι και με αναπνευστικά προβλήματα,  χωρίς να ακουστεί τίποτα.
            Και αυτό γίνεται και στην Ιταλία και στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες του κόσμου σε καθημερινή βάση, αφού τα στοιχεία του ΠΟΥ (παγκόσμιος οργανισμός υγείας) λένε πως κάθε χρόνο στον κόσμο, παθαίνουν από διάφορες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού 400.000 άνθρωποι. 
            Αν δηλαδή μέσα στις 400.000  βεβαρυμένους ιατρικά ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε χρόνο, οι 30.000 πεθάνουν εξ’ αιτίας  του «κορωνοϊού»  τι σημαίνει;;  Ότι θα τρελαθεί ο κόσμος και θα  σκοτώνονται στα σούπερ μάρκετ ή ότι θα βυθιστούν τα Χρηματιστήρια του κόσμου;;
         
            Εδώ λοιπόν και βλέποντας εμείς πως ο ΠΑΝΙΚΟΣ που δημιουργούν τα ΜΜΕ έφθασε στα Χρηματιστήρια και αρχίζουν να χάνονται δισεκατομμύρια και να γίνονται αέρας,  πρέπει να εξετάσουμε αν ο συγκεκριμένος πανικός ΣΤΟΧΕΥΕ  ΕΚΕΙ.
            Ήδη στο ελληνικό χρηματιστήριο έκαναν  “φτερά”  4 δις , που σημαίνει ότι σε άλλα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου, τα ποσά που χάθηκαν είναι εκατονταπλάσια.
            Και αυτά τα ποσά να ξέρετε χάνονται από τους μικρούς και τους μεσαίους επενδυτές , για μένα  τζογαδόρους που τους αποκαλώ «σαρδέλες»  και αυτά που χάνονται καταλήγουν στα χέρια των «καρχαριών» που ήδη τα έχουν βάλει στην τσέπη, χωρίς  να χρειάζεται να επιστρέψουν τώρα  ΤΙΠΟΤΑ.
            Αυτό είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο θέμα,  που από την εξέλιξη που θα έχει, θα καταλάβουμε ΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ που δημιούργησαν τα ΜΜΕ με τον «κορωνοϊό»,  στόχευε να χτυπήσει εκεί ακριβώς στα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ,   ή αν ο πανικός των χρηματιστηρίων ήρθε ως ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ  που δεν την είχαν υπολογίσει στον βαθμό αυτό.
            Αν τελικά στόχευαν ΣΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ , θα δούμε να συνεχίζουν την διασπορά του ΠΑΝΙΚΟΥ μέχρι να φθάσουν στον στόχο που είχαν καθορίσει.  Αλλά αν δεν είχαν υπολογίσει, πως η  έκταση του πανικού θα χτύπαγε τα Χρηματιστήρια, τότε  οι πιέσεις που θα δεχθούν από την Χρηματιστηριακή αγορά θα είναι παγκοσμίως τόσο μεγάλη,  που θα τους υποχρεώσει να ξεφουσκώσουν σιγά σιγά το παραμύθι του «κορωνοϊού» λέγοντας και «καλά» τον ελέγξαμε…!!!
            Θα το παρακολουθήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει,  αλλά αυτό που αναδείχθηκε ως  δραματική πραγματικότητα, είναι η τεράστια δύναμη προπαγάνδας των ΜΜΕ, που είναι σε θέση να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο ψέμα, με τόσο ΤΡΑΓΙΚΟ τρόπο,  που μπορούν να οδηγήσουν ανθρώπους ακόμα και στην αυτοκτονία.
            Φανταστείτε τι θα επικρατήσει στον κόσμο, αν  τα ΜΜΕ,  αρχίσουν να προειδοποιούν για επικείμενη σύγκρουση της γης με έναν μετεωρίτη, βάζοντας  γραβατωμένους δήθεν «επιστήμονες»,  να ενημερώνουν τον κόσμο για τρόπους επιβίωσης. 
          Θα ξεσπάσει τέτοια παγκόσμια  αναρχία και θα  διαλυθούν τα πάντα,  χωρίς  να χρειαστεί να πέσει μετεωρίτης.
            Αυτή η δύναμη που έδειξαν ότι έχουν τα ΜΜΕ, με τον τρόπο που παρουσίασαν  το  παραμύθι του «θανατηφόρου» κορωνοϊού,  πραγματικά τρομάζει.
            Μεγάλη ευθύνη βέβαια φέρει και ο Ιατρικός σύλλογος της Ελλάδος.
Από τον ΠΟΥ, δεν περίμενα  καμία  σοβαρή  επιστημονική  τοποθέτηση,  με δεδομένη την στάση που είχε κρατήσει με τον Η1Ν1 το 2009 , που τον κήρυξε «πανδημία»,  ανοίγοντας τον δρόμο του πανικού.  Αλλά τουλάχιστον από τον Ιατρικό σύλλογο της Ελλάδος, θα περίμενα  μία πιο σοβαρή επιστημονική ανακοίνωση, όπως είχε κάνει και το 2009.
Μία πρώτη πάντως ενθαρρυντική τοποθέτηση, άκουσα εχθές σε ένα δελτίο ειδήσεων από έναν λοιμωξιολόγο,  ο οποίος είπε τα επιστημονικώς αυτονόητα.
Ο ιός δεν είναι επικίνδυνος για τους υγιείς ανθρώπους που δεν έχουν ιστορικό με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά για ηλικιωμένους ανθρώπους που έχουν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Το ποσοστό θνησιμότητας που είχαμε με την εποχική γρίπη ήταν 0.5% ενώ με τον κορωνοϊό δείχνει να είναι 1%  και πάντα μιλώντας για ανθρώπους με βαρύ ιστορικό.  Αυτά τα αυτονόητα είπε ο γιατρός.
Ε να μην τρελαθούμε κι’ όλας και αρχίσουμε να σκοτωνόμαστε στα σούπερ μάρκετ.  Πιο πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από τροχαία καθημερινά και αυτοί είναι νέοι και υγιείς, χωρίς να νοιάζεται κανένας.
Αλλού στοχεύει αυτός ο τεχνητός πανικός και μένει να δούμε αν στόχευε στα  Χρηματιστήρια, γιατί αν δεν στόχευε εκεί, τώρα θα πρέπει να τον “ελέγξουν”.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος
[email protected]

https://armagedon2020.blogspot.com

loading...