ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΧΙΟ: «ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!

ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Τη διακοπή κάθε διαλόγου με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για την επίταξη εκτάσεων,
αποφάσισε το έκτακτο συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

«Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου», σχολίασε, μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος της κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου, Γιώργος Ελευθερόγλου.

«Σειρά κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν δήμοι και οργισμένοι κάτοικοι στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους με την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει ακίνητα κι εκτάσεις. «Ζητάμε την αποσυμφόρηση των νησιών, όχι στην κατασκευή νέων κλειστών δομών για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες», λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε νωρίτερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη, ενώ αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση αυτής και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την προσβολή της ΠΝΠ, αλλά και να ενημερώσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
«Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου»

Στο μεταξύ, προχωρούν κανονικά οι εργασίες κατασκευής της νέας κλειστής δομής στη Σάμο, και συγκεκριμένα στη θέση Ζερβού της Κοινότητας Μυτιληνιών, με στόχο να αντικατασταθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Ελευθερόγλου, μιλώντας στο Sputnik, θυμίζει την απόφαση του ΣτΕ που κρατούν στα χέρια τους οι κάτοικοι, βάσει της οποίας, η δομή δεν μπορεί να στεγάσει περισσότερα από 1.200 άτομα.

«Η επίταξη της ευρύτερης περιοχής, μας δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να στεγάσει εδώ χιλιάδες ανθρώπους. Ο λαός της Σάμου φοβάται ότι θα έχουμε νέες ροές προσφύγων και μεταναστών.

Κανένας λαθρομετανάστης δεν θα δεχτεί να φύγει από το ανοιχτό Κέντρο στο Βαθύ, για να έρθει εδώ να μείνει σε κλειστή δομή. Αυτό σημαίνει ότι θα φέρουν κι άλλους στο νησί μας.

Άρα, για ποια αποσυμφόρηση μιλάμε; Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση θα επιτάξει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, για να στεγάσει λαθρομετανάστες και αλλόθρησκους.

Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου».

«Ή φεύγουμε από τα σπίτια μας ή μένουμε κι εναντιωνόμαστε»

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, TO BINTEO KAI TΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...