Κελέση: «Στα παντελόνια που φοράω»! Πλεύρης: «Στα φουστάνια που φοράω»!

Την παρακάτω στιχομυθία παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης, 25.02.2020, μετά το τέλος της εξέτασης της «Αικατερίνης Κελέση», μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης:

«Αικατερίνη Κελέση»: Στα παντελόνια που φοράω, σας λέω την αλήθεια.

Θανάσης Πλεύρης: Ε, όχι και παντελόνια. Φουστάνια…

«Αικατερίνη Κελέση»: Με προσβάλλετε. Είμαι ο προστατευόμενος μάρτυρας, με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Θανάσης Πλεύρης: Εντάξει τότε σας πιστεύω κι εγώ στα φουστάνια που φοράω!

Αυτός ήταν ο τρόπος που αντέδρασε η «Αικατερίνη Κελέση», σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, στο επίμονο σχόλιο του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη ότι έχει πει ψέματα στις καταθέσεις της για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που έγιναν αποδέκτες παράνομων πληρωμών της Novartis, με συνέπεια να στηθούν 10 κάλπες στη Βουλή, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τελικά οι 7 υποθέσεις να έχουν ήδη τεθεί στο αρχείο.

Η Κελέση… σφίγγα και οι διάλογοι ενδεικτικοί!
Η πολυθρύλητη εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση» εξαντλήθηκε σε λιγότερο από ένα δίωρο, αφού η προστατευόμενη μάρτυρας, δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση που σχετιζόταν με την υπόθεση Novartis, παραπέμποντας στις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και δηλώνοντας ότι εμμένει σε αυτές και ό,τι σχετικό έχει να πει, θα το πει όταν έρθει η ώρα στο δικαστήριο.

Η πραγματική ταυτότητα του προστατευόμενου μάρτυρα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής και άλλες φορές, κατά τη σύντομη εξέτασή της.

«Δεν σας προστάτεψε η Τουλουπάκη»
«Γνωρίζω την ταυτότητά σας αλλά δεν θα την αποκαλύψω», της είπε λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και πρόσθεσε: «Η κ. Τουλουπάκη που σας διαβεβαίωσε όμως ότι θα σας προστατεύσει, έχει αποκαλύψει την ταυτότητά σας. Το ονοματεπώνυμο σας περιλαμβάνεται σε τρία έγγραφα: ένα του FBI, ένα εταιρικό έγγραφο και ένα έγγραφο που υπογράφει η ίδια η Εισαγγελέας Διαφθοράς και αναφέρει ότι γνωρίζατε εσείς, με το ονοματεπώνυμό σας, όλο το σχέδιο δωροδοκιών. Τα θέλετε τα έγγραφα να σας τα δώσω; Αν τα θέλετε ρωτήστε τον νομικό σας σύμβουλο να σας τα δώσουμε».

Κελέση και… τέλος
Με την «Αικατερίνη Κελέση» έκλεισε ο κύκλος της εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων οι οποίοι προσήλθαν τελικά στη ΓΑΔΑ, Δευτέρα και Τρίτη, προκειμένου να εξεταστούν με το καθεστώς ανωνυμίας που οι ίδιοι επέλεξαν. Εξέταση, δηλαδή, μόνο με ηχητικά μέσα αλλοίωσης της φωνής τους χωρίς εικόνα.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είχε ζητήσει τη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για τις 10 το πρωί της Τετάρτης, 26.02.2020, με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Για την εξέταση του επιχειρηματία, υπάρχουν τα τελευταία 24ωρα αρκετά δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν ότι είναι έτοιμος να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του, το πρωί της Τρίτης, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή και προανήγγειλε ηχηρή απάντηση.

https://www.newsit.gr/

loading...