Ήρθαν για να ζητήσουν το Αιγαίο – Στην Αθήνα οι Τούρκοι και πίσω τους μαχητικά με όπλα (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Ελλάδα επιλέγει την... διπλωματία
Με την Τουρκία να βρίσκεται σε παροξυσμό σε Αιγαίο και Κύπρο, η Αθήνα αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία των συζητήσεων για τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η Ελλάδα επιλέγει, ως ευρωπαϊκή χώρα, τον διάλογο…

Μόνο που την ώρα που συζητάμε στο Αιγαίο γίνονταν ακόμη 34 παραβιάσεις…

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι συζητήσεις αφορούν στην επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την αποφυγή έντασης και την μείωση κινδύνου ατυχημάτων.

Όπως μεταδίδεται, η τουρκική αντιπροσωπεία αφίχθη σήμερα στην Αθήνα. Οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν την 21η Φεβρουαρίου.

Μαζί τους, εισήλθαν, στο FIR Αθηνών,  και 4 ζεύγη τουρκικών F-16 καθώς και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία. Έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :