Ξυλοδαρμός με ρατσιστικά κίνητρα: “Πάρε τον κοροναϊό σου και γύρνα στη χώρα σου” (βίντεο)

Μια γυναίκα έπεσε αναίσθητη ύστερα από ξυλοδαρμό που υπέστη από άγνωστο άντρα στη Βρετανία, όταν υπερασπίστηκε την Κινέζα φίλη της
Η 29χρονη Meera Solanki γιόρταζε τα γενέθλιά της, μαζί με τους φίλους της στην πόλη Solihull της Βρετανίας. Όπως ανέφερε στην τοπική εφημερίδα του Μπέρμιγχαμ “Sunday Mercury” ένας άντρας, που επανειλημμένα ενοχλούσε την παρέα, επιτέθηκε λεκτικά στην Κινέζα φίλη της. “Πάρε τον κοροναϊό σου και γύρνα στη χώρα σου”, της είπε χαρακτηριστικά.

Όταν η Meera Solanki υπερασπίστηκε την 28χρονη, Mandy Huang, ο άντρας την χτύπησε άγρια στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητη. Σύμφωνα με το Skynews.com, η γυναίκα έμεινε για 6 ώρες στο νοσοκομείο, ενώ πήρε άδεια μιας εβδομάδας από την δουλειά της.

Ο άντρας είναι επίσης Ασιατικής καταγωγής. Δεν είναι πρώτη φορά βέβαια που ρατσιστικές επιθέσεις έχουν λάβει χώρα λόγω του κοροναϊού.

Στη Νέα Υόρκη στις αρχές του μήνα, ένας άντρας επιτέθηκε αρχικά λεκτικά σε μια γυναίκα στο μετρό που φορούσε μάσκα αποκαλώντας την “αρρωστιάρα σκύλα” και ύστερα σωματικά όπως καταγράφει και το CNN. Το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας προκαλεί αίσθηση.

Ο αυτόπτης μάρτυρας που το κατέγραψε σχολίασε “Πιστεύω πως το περιστατικό αυτό θα έπρεπε να ανοίξει συζητήσεις γύρω από το ζήτημα των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχονται οι Ασιάτες εξαιτίας του νέου κοροναϊού”.

Πηγή: news247

loading...