Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, ΧΑΙΝΡΙΧ ΦΟΝ ΠΙΡΕΡ ΚΑΙ Ο ΡΑΧΜΙ ΚΟΤΣ.

 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Χάινριχ φον Πίρερ ήταν κατηγορούμενοι στην πολύκροτη δίκη της Siemens στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που διήρκησε περί τα τρία χρόνια και καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη χωρίς αναστολή. Ζουν και οι δυο μόνιμα στο Μόναχο. Ο Χάινριχ φον Πίρερ (υπήρξε σύμβουλος της Άγκελα Μέρκελ) καθώς και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος υπήρξαν πολύ στενοί φίλοι της Οικογένειας Μητσοτάκη! Γι΄ αυτό προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά της συζύγου του παραβρέθηκε στην παρασημοφόρηση του Χάινριχ φον Πίρερ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, που επιμελήθηκε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στις 21 Αυγούστου 2004!

Αυτά και άλλα πολλά αποκάλυπτα στο Κυριακάτικο άρθρο μου στην “Ελεύθερη Ώρα” και ξαφνικά τη Δευτέρα το πρωί, κάποιοι δημοσιογράφοι – σχολιαστές του παλαιού Mega, αλλά και κάποιοι σύμβουλοι επιχειρήσεων – δημοσκόποι βγήκαν με άρθρα τους να ωραιοποιήσουν τον σημερινό Πρωθυπουργό και να στήσουν στο “απόσπασμα” πρώην Πρωθυπουργό! Ως εδώ όλα καλά! Το δικαίωμα της άποψης το έχουν όλοι οι πολίτες αυτής της δημοκρατικής χώρας!

Όμως, οι εν λόγω “έγκριτοι”, θα μας πουν αν γνωρίζουν κάτι περισσότερο για την οικογενειακή φιλία της οικογένειας Μητσοτάκη με τους δυο καταδικασθέντες για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής Siemens; Αισθάνονται πώς πρέπει να πουν κάτι;

Άλλη μια απορία μας, που ποτέ δεν λύθηκε και ίσως να μπορούν να μας την λύσουν οι “έγκριτοι”, ήταν μια περίεργη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Ιουνίου 2018 στη Βουλή των Ελλήνων! Τότε επισκέφτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνοδευόμενος από δυο θηριώδη τζιπ και λίγο προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο του ΕΛΚ στο Μόναχο, όπου θα συναντούσε και την Άγκελα Μέρκελ, ο Τούρκος Ραχμί Κοτς! Ο Ραχμί Κοτς είναι ο πλουσιότερος Τούρκος και διευθύνει τον όμιλο Koc Group! Συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη, με περιουσία ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων!

Ο Ραχμί Κοτς είναι μέλος του “Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on foreign relations) των ΗΠΑ”, που αποτελεί σημαντικότατο φορέα χάραξης της αμερικανικής και διεθνούς πολιτικής με μεγάλη επιρροή στην αμερικανική κυβέρνηση, καθώς και σε ισχυρούς χρηματοοικονομικούς κύκλους των ΗΠΑ! Ιδρύθηκε από ορισμένους εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου με εξαιρετική μόρφωση και υψηλό επίπεδο νοημοσύνης! Πρόεδρος αυτού του Συμβουλίου είναι ο Αμερικανό – Εβραίος πολυεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ενώ στα μέλη εκτός του Ραχμί Κοτς συγκαταλέγονται και οι Τζορτζ Σόρος, Σάιρους Βανς, Μόρτον Αμπράμοβιτς κ.α.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι τον Οκτώβριο του 2000, αντιπροσωπεία του “Συμβουλίου” επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη με επικεφαλής τον πρόεδρο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και συμμετείχε σε κλειστό συνέδριο 120 ατόμων, που διοργάνωσε ο Όμιλος Κοτς!

Αλήθεια, τι να ζητούσε η αλεπού στο παζάρι;;

loading...