ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ 








 Γράφει ο Παναγιώτης  Αποστόλου 

Μετά την επίταξη ελληνικής γης, έρχονται και φυλακές υψίστης ασφαλείας…

Ήταν ημέρα Κυριακή στις 27 Απριλίου 1941, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής έμπαιναν στην Αθήνα! Όταν η γερμανική – φασιστική μπότα ποδοπατούσε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό! Όταν τα άθλια τέκνα του ναζισμού έσπερναν το θάνατο στο πέρασμά τους, ξεκληρίζοντας ολόκληρα χωριά και πόλεις.

Όταν οι υπάνθρωποι Γερμανοί βίαζαν γυναίκες και παιδιά. Όταν λεηλατούσαν τα προϊόντα και άφηναν τον ελληνικό λαό να λιμοκτονεί και όταν επέτασσαν τις κατοικίες των Ελλήνων πολιτών για τις δικές τους ανάγκες!

Αντέγραψε τα ναζιστικές μεθόδους η Κυβέρνηση…

Ποιος θα πίστευε λοιπόν, ότι μετά από 79 χρόνια θα βρισκόταν ελληνική κυβέρνηση να θεσπίσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επίταξη ακινήτων, οικοπέδων και χωραφιών στα νησιά του Αιγαίου μας, με την οποία επιβάλλεται ως έκτακτη ανάγκη για την αντιμετώπιση της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης ή υγείας, που προκαλείται από τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση η επίταξη των ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στα νησιά υποδοχής μεταναστών και προσφύγων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και σε ΟΤΑ πρώτου ή δευτέρου βαθμού ή άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου!

Η δημοσίευση της κυβερνητικής επίταξης (10/2/2020) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄ 28/10.02.2020) με τίτλο: “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας”!

Με απόφαση δε, του Υπουργού Μετανάστευσης προσδιορίζονται συγκεκριμένα τα προς επίταξη ακίνητα και η χρήση τους, καθώς και η χρονική διάρκεια της επίταξης, ενώ με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθορίζεται εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων ιδιοκτητών (σ.σ. από πού θα βγούν τα κονδύλια της αποζημίωσης; Από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών;)!

Να θυμίσουμε εδώ, πως ΠΝΠ ονομάζεται το νομοθέτημα που θεσπίζεται από τον ΠτΔ μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά διευθέτηση εκτάκτων αναγκών!

Σφοδρή αντίδραση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου…

Ωστόσο, αυτή η κυβερνητική απόφαση δημιούργησε σφοδρές αντιδράσεις στη νησιωτική κοινωνία του Αιγαίου μας. Έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση, θυμό, οργή.

Ζητούν, εδώ και τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ την ΠΝΠ, δηλώνοντας πως δεν θα ανεχτούν ποτέ την επίταξη περιουσιών τους προκειμένου να δημιουργηθούν νέα κέντρα – κολαστήρια “μεταναστών”!

Αυτή η αντίδραση ξεκινάει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της και με την οποία διακόπτει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση! Τουλάχιστον μέχρι να γίνει η ανάκληση της ΠΝΠ!

Καταγγέλλοντας την ΠΝΠ ως πράξη αντιδημοκρατική και δηλώνοντας την προσφυγή της Περιφέρειας στη Δικαιοσύνη! Όταν, τοπικές αυτοδιοικήσεις των νησιών μας απειλούν να φτάσουν και μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...