Ρωσία: ”Δεν προσκάλεσε κανείς την Τουρκία στην Ιντλίμπ – Φυσιολογικό να έχετε νεκρούς”

Στα άκρα πλέον η σύγκρουση Μόσχας-Άγκυρας.
Σε δηλώσεις που προκάλεσαν σοκ στην Τουρκία προχώρησε πριν λίγο η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μ. Ζαχάροβα. Όπως ανέφερε, οι επιθέσεις που δέχονται οι Τουρκικές ΕΔ στην Ιντλίμπ είναι φυσιολογικές, καθώς η Τουρκία δεν προσκλήθηκε από κανέναν για να βρίσκεται σε αυτή την περιοχή!

Πρόκειται για δηλώσεις που γίνονται για πρώτη φορά και δείχνουν πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες πάνε από το κακό στο χειρότερο. 

Την ίδια στιγμή, οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα, αφότου ο πρέσβης Αλεξέι Γερκόφ δήλωσε ότι δεχόταν απειλές στο πλαίσιο του αυξανόμενου αντι-ρωσικού αισθήματος στην Τουρκία αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ, ανέφερε η εκπρόσωπος της πρεσβείας Ιρίνα Κασίμοβα,

Ο Γερκόφ δήλωσε ότι είχε παρατηρήσει αύξηση των αντιρωσικών αναρτήσεων στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι έχει δεχτεί επίσης απειλές εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη βορειοδυτική Συρία.

«Η κατάσταση επιδεινώθηκε πρόσφατα και γι ‘αυτό, κατόπιν αιτήματός μας, οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε η Κασίμοβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ενώ οι απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απίθανο να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, παρ’ όλα αυτά ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην πρεσβεία. 

loading...