Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η Εισαγγελία Τιράνων αποδίδει τον θάνατό του σε… αυτοκτονία

Πόρισμα της Εισαγγελίας Τιράνων αποδίδει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε… αυτοκτονία. Στην Εισαγγελία Αργυρόκαστρου ο φάκελος της υπόθεσης.

Σε αυτοκτονία φαίνεται ότι αποδίδεται ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Εισαγγελίας Τιράνων, σχεδόν 1,5 χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό στη Βόρεια Ήπειρο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έκθεση, την οποία αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός σταθμός «ΑΝΤ1», οι κάλυκες που βρέθηκαν κοντά στο σώμα του 35χρονου, προέρχονταν από το όπλο του ίδιου και όχι των αστυνομικών.

Μάλιστα, επειδή ο Έλληνας ομογενής έφερε δυο τραύματα – ένα στο σαγόνι και ένα μοιραίο στο στήθος – οι αλβανικές  αρχές υποστηρίζουν ότι ο Κατσίφας προσπάθησε να «στήσει» την αυτοκτονία του, προκειμένου να μοιάζει με δολοφονία.

Ο φάκελος της υπόθεσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου, η οποία θα συντάξει τους επόμενους μήνες το οριστικό πόρισμα.

άντως, αλβανικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν πιθανή την παύση των όποιων διώξεων εις βάρος των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επίμαχη επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το 2018, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας, στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στην Ελλάδα, με την Αθήνα να ζητάει την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα ομογενή. Αντίστοιχη έρευνα, πάντως, διεξαγάγουν και οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

https://sputniknews.gr

loading...