Απαξιωτική & περιφρονητική συμπεριφορά από ΕΕ σε Ελλάδα: Μείωσαν τα κονδύλια για το μεταναστευτικό αντί να τα αυξήσουν!

Οι προσδοκίες από την κυβέρνηση επίτευξης μιας συμφωνίας αύξησης των κονδυλίων για αντιμετώπιση του κύματος παράνομων μεταναστών από τις μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής δυστυχώς διαψεύσθηκαν και ο πρωθυπουργός Κυράκος Μητσοτάκης επιστρέφει με άδεια χέρια από την έκτακτη Συνόδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Γιατί; Γιατί απλά δεν μας υπολογίζουν και γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σε τυχόν άρνησή τους, αντίθετα με ότι συμβαίνει με την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα για λογαριασμό της Τουρκίας εισέπραξε 3,5 δισ. ευρώ!

Eπίσης απορρίφθηκαν οι ελληνικές θέσεις για παροχή οικονομικής βοήθειας για «απολιγνιτοποίηση» της χώρας. Αρα οι περιοχές που παράγουν τον «μαύρο χρυσό της Ελλάδας» θα γεμίσουν ανέργους αν εξακολουθήσει η κυβέρνηση να προωθεί το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα προσήλθε με τις εξής θέσεις στη Σύνοδο: «Την ανάγκη να προστατέψουμε το εισόδημα των αγροτών, την ανάγκη να εξασφαλίσουμε περισσότερους πόρους για τις πολιτικές συνοχής, με απλά λόγια ένα νέο και μεγαλύτερο ΕΣΠΑ, εμπροσθοβαρές που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη, την ανάγκη να εξασφαλίσουμε πόρους για να κάνουμε πράξη την απολιγνιτοποίηση σε περιοχές της χώρας που είναι εξαρτημένες από την εξόρυξη λιγνίτη και την ανάγκη να έχουμε πολιτικές στήριξης στις χώρες που έχουν εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, πολιτικές που αφορούν τη μετανάστευση, τη φύλαξη των συνόρων και τη Frontex. (…)

Δεν μπήκαμε σε συζήτηση για τις εθνικές πολιτικές, γιατί οι διαφορες είναι πολύ μεγάλες, αλλά οι προτεραιότητες αυτές, είναι κόκκινες γραμμές μας».«Tέσσερις χώρες προσήλθαν με εντελώς μαξιμαλιστικές αποψεις… Μιλάμε για τις χώρες που πληρώνουν αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι αυτές είναι οι ωφελημένες από την ενιαία αγορά» σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρακολουθείστε ζωντανά την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό στην οποία υπήρξε αδιέξοδο.

«Κάποιοι επέμειναν ότι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους», ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ο διαχωρισμός ανάμεσα στις χώρες που πληρώνουν και στα «κακά» παιδιά, που αποδέχονται πόρους και γκρινιάζουν είναι πολύ απλοϊκή ανάλυση».

loading...