«Καζάνι» που βράζει η Τουρκία: Ζητούν να μπει τέλος στην σχέση με την Ρωσία


Υπό πολιτική πίεση ο Ερντογάν που ξέρει πως διαμάχη με την Ρωσία, θα σημάνει καταστροφή για την γείτονα...
Κορυφαίος πολιτικός της χώρας που στήριξε στις τελευταίες εκλογές την καμπάνια του Ερντογάν ζητά ολοκληρωτική εισβολή στη Δαμασκό.

Ο λόγος για τον ηγέτη του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος, Μπαχτσελί, ο οποίος ζήτησε σήμερα από την τουρκική ηγεσία να στείλει στρατεύματα έως τη Δαμασκό!

Μάλιστα ο ίδιος προέτρεψε τις τουρκικές δυνάμεις να μην σταματήσουν αν δεν πάρουν εκδίκηση για το αίμα όσων Τούρκων σκοτώνονται αυτές τις μέρες επί συριακού εδάφους από τον στρατό του Άσαντ:

«Εάν είναι απαραίτητο, το τουρκικό έθνος πρέπει να σχεδιάσει εισβολή στην Δαμασκό, εάν δεν είναι ορατή κάποια άλλη εναλλακτική λύση. Καταστρέψτε την! Καταραμένος Άσαντ!

Το αιματοβαμμένο καθεστώς του Άσαντ στόχευσε Τούρκους στρατιώτες. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό. Ο δολοφόνος Άσαντ πρέπει να εξαφανιστεί, αλλιώς δεν θα ησυχάσουν οι ψυχές μας»

Μάλιστα σε μία μάλλον παράτολμη πολιτικά δήλωση, αν αυτη εφαρμοζόταν, ο Μπαχτσελί ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε την αποστροφή της Τουρκίας από τη Μόσχα:.

«Οι σχέσεις μας μαζί της πρέπει να αναθεωρηθούν. Ούτε η Αστάν, ούτε το Σότσι, ούτε η Γενεύη είχαν μέχρι τώρα αποτελέσματα. Το αίμα των μαρτύρων μας είναι και στους ώμους της Ρωσίας, που ετοιμάζει το έδαφος για να επιτεθεί η Συρία»

Δεν πρόκειται όμως για μία μεμονωμένη αντίληψη Τούρκου πολιτικού, καθώς στο μέτωπο της Συρίας τερματίζεται και η «τουρκο-ρωσική λυκοφιλία».

Μένει να δούμε πόσο ακόμη θα αντέξει, αν συνυπολογιστεί και ο παράγοντας «αλαζονεία» που διακατέχει την τουρκική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :