Στους δημοφιλέστερους ηγέτες παγκοσμίως ο Ρ.Τ.Ερντογάν! – Ο δημοφιλέστερος στον μουσουλμανικό κόσμο!

Στον ετήσιο δείκτη δημοτικότητας των παγκόσμιων πολιτικών ηγετών του Gallup International, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος ηγέτης των μουσουλμάνων και ο πέμπτος πιο δημοφιλής ηγέτης στον κόσμο, συγκεντρώνοντας δημοτικότητα 30%.

Τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη ο Ρ.Τ.Ερντογάν εμφανίστηκε ως ο υπερασπιστής των σουνιτών μουσουλμάνων έναντι στα «κοσμικά» καθεστώτα των «απίστων», κάτι που του έχει δώσει μεγάλη απήχηση στον μουσουλμανικό κόσμο.

Τα ποσοστά του είναι σίγουρα ανησυχητικά καθώς όχι μόνο δεν δείχνουν έναν ηγέτη «απομονωμένο» αλλά έναν ηγέτη του οποίου η στάση και η ιδεολογία επιδοκιμάζεται από ένα πολύ μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα έχει απέναντί της εκτός από την Τουρκία έχει κι ένα μεγάλο μέρος των μουσουλμάνων, πολλοί από τους οποίους «σουλατσάρουν» ελεύθερα στο εσωτερικό της και μάλιστα σε κάποιες γεωγραφικά ευαίσθητες περιοχές αποτελούν πλέον πλειοψηφία. Επιπλέον σε μία ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύγκρουση η λαϊκή απήχηση του Ερντογάν στον μουσουλμανικό κόσμο είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσει κινήματα στήριξης τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις να στηρίξουν εμπράκτως την Τουρκία εναντίον της χώρας μας.

Επίσης ο δείκτης δημοτικότητας δείχνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ηγείται με ποσοστό 46%, ακολουθούμενη από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουήλ Μακρόν με 40%, τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο 36%, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο 31% και τον Ερντογάν με 30%.

Το Gallup International End of the Year Survey (EoY) διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1977. Φέτος, πραγματοποιήθηκε σε 50 χώρες. Συνολικά διεξήχθησαν συνεντεύξεις σε συνολικά 50.261 άτομα.

loading...