Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Το Κομματικό Σύστημα (Κ.Σ) -πάλαι ποτέ Πολιτικό Σύστημα (Π.Σ)- αδυνατεί να αποβάλλει (δηλ να δείξει κόκκινη κάρτα, ποδοσφαιρικά) στο τρισάθλιο Π.Κ =Πολιτικό κόστος, που το ποδηγετεί και το (εξ)ευτελίζει.
Βέβαια δεν είναι εύκολο, αφού, ισχύει το αξίωμα: “το δίκαιο του ισχυροτέρου”  δηλ του “Π.Κ”.
Είναι ανεπίτρεπτη η αδιαφιλονίκητη ανάμειξη της -εκάστοτε- εξουσίας στις εκλογές λειτουργών (και ηγεσίας) της Δικαιοσύνης και όχι μόνον.
Η Κυβέρνηση (προ της απόφασης) (δι)όρισε τα μέλη της Ε.Ε.Α. Ο  Νόμος -περί υποβιβασμού (περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας)- είναι πολύ παλαιότερος και φυσικά ισχύει, αν εκδοθεί απόφαση καταδικαστική.
Εδώ η απόφαση ήταν – δικαίως ή αδίκως, δεν το γνωρίζω – καταδικαστική. Ξεσηκώθηκαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και άρχισαν τις απειλές και τους εκβιασμούς. Ανταπάντησαν οι αντίστοιχοι του ΟΣΦΠ και η Κυβέρνηση βρέθηκε να βάλλεται από τα διασταυρούμενα πυρά (;). Προηγουμένως ο κος Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε τη γνωστή αμφιλεγόμενη δήλωσή του, ώστε να μαλακώσει τις αντιδράσεις των Παοκτσήδων.
Κανείς δεν κατάλαβε το πως γίνεται: Να σέβεται ο κος Υφυπουργός τις αποφάσεις της δικαιοσύνης – που ο ίδιος εμπιστεύτηκε- και – ταυτόχρονα- να τονίζει /συνιστά οι ποινές (για ιστορικές ομάδες) να μην είναι εξοντωτικές. (Σ.Σ για τις “μη ιστορικές” δεν ισχύει προφανώς το ίδιο!…). Τελικά και προ του φαντάσματος /τέρατος του “Π.Κ” η Κυβέρνηση σάλπισε άτακτη οπισθοχώρηση! Διέγραψε τον ευρωβουλευτή και πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ (για τις όντως ανόητες, οπαδικές δηλώσεις του). Πέρασε ως υπερεπείγον και αυθημερόν από την Βουλή, τροπολογία που αποκλείει τον υποβιβασμό. Αντ’ αυτού θα ισχύει η αφαίρεση βαθμών – και μάλιστα από το επόμενο πρωτάθλημα!
Τόσο απλά, τόσο καλά, τόσο δίκαια, τόσο χαριτωμένα. Θα έλεγα και λεβέντικα, αφού δήλωσε πως: Δεν εκβιάζεται. Την πιστεύετε;
Τι θα συμβεί αν αύριο- έναντι ποινής πινακίου φακής αφαίρεσης 5 ή 10 αγωνιστικών ημερών- επισημοποιηθεί (και με την βούλα-νόμος) η εκεχειρία να γίνεται νέο μέλος κάθε ομάδα -από τις “μικρές” – ενός οικονομικά πανίσχυρου παράγοντα /πολυιδιοκτήτη ;

Δύο ή το πολύ τρείς λεφτάδες θα έχουν υπό την κατοχή τους 4 – 5 ομάδες ο καθένας. Αυτό και αν θα είναι πεντακάθαρο πρωτάθλημα!..
Η Κυβέρνηση παίρνει (απευθείας) κ ό κ κ ι ν η  κάρτα !
Σε περίπτωση που θελήσει να αντιστρέψει το  σε βάρος της κλίμα, θα πρέπει να βγει ο κος Πρωθυπουργός και να δηλώσει το τερματισμό των παρεμβάσεων και στην αθλητική Δικαιοσύνη. Να καταδικάσει το Π.Κ γενικότερα. Να υποσχεθεί πως διαγράφει ακόμη και τον όρο “Π.Κ” από το λεξιλόγιο της Ν.Δ.
Όσο για κάποια θερμόαιμα βορειοελλαδίτικα καρντάσια τα οποία εμμέσως ή αμέσως υπονοούν ή απειλούν ευθέως ότι θα οδηγηθούμε σε διχασμό -Βόρειοι και Νότιοι- αν αδικηθεί (κατ’ αυτούς) ο ΠΑΟΚ, θα τους θυμίσω τη σειρά: Πρώτα Έλληνες, μετά Μακεδόνες και -πολύ μετά- Παοκτσήδες ή ο,τιδήποτε άλλο. Αρκετούς εμφυλίους ζήσαμε για ένα σωρό άλλους λόγους (ηλιθιότητας, φανατισμού, ιδεοληψιών, ιδεολογιών κ.ο.κ). Δεν θα αιματοκυλίσουμε, ούτε θα χωρίσουμε την Ελλάδα μας, στη μέση και για το ποδόσφαιρο, επειδή το επιθυμούν κάποιοι που καθοδηγούνται ή παρασύρονται από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα προσωπικά τους συμφέροντα και την προβολή τους. Δεν πρέπει να επαναληφθεί ο διαχωρισμός /διχασμός επί Ελευθερίου  Βενιζέλου κατά την περίοδο 1916 -17 και μάλιστα για ποδοσφαιρικούς λόγους ετούτη τη φορά.

ΥΓ Ο Ελληνισμός προϋπήρξε -χιλιετίες- των ποικιλώνυμων ποδοσφαιρικών μας ομάδων.

loading...