Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι βρήκε το μυστικό της Αθανασίας αφού πειραματίστηκε στον εαυτό του! (βίντεο)

Ένας ρώσος επιστήμονας, ο δρ. Ανατόλι Μπρουτσκόφ, εκτιμά ότι είναι εκεί έξω και πιστεύει ότι το βρήκε σε βακτήρια ηλικίας 3,5 εκατομμυρίων ετών.
Τι έκανε λοιπόν ο Δρ Μπρουτσκόφ; Το δοκίμασε πρώτα ο ίδιος!

Ο ρώσος επιστήμονας ανακάλυψε για πρώτη φορά αυτό το αρχαίο βακτήριο, το Bacillus F, το 2009, κατεψυγμένο βαθιά στο παγωμένο νερό σε ένα βουνό στην περιοχή Γιακούτσκ της Σιβηρίας. Εκτιμά ότι ήταν 3,5 εκατομμυρίων ετών και αμέσως τον εντυπωσίασε. Παρά την… προχωρημένη ηλικία, ήταν ακόμα ζωντανό.

Ο Bacillus F φαίνεται να κάνει και τα πάντα γύρω του να ζουν περισσότερο.

Οι πρώτες μελέτες εξέτασαν την επίδρασή του σε ποντίκια, μύγες, φρούτα και καλλιέργειες, και τα αποτελέσματα ήταν τόσο πολύ υποσχόμενα που ο Δρ. Βίκτορ Τσερνιάβσκι, ρώσος επιδημιολόγος, το χαρακτήρισε ως «ελιξίριο της ζωής».

Προς το παρόν λέγεται ακόμη «Bacillus F», αλλά έχει δίκιο στο ότι τα βακτήρια αυτά είναι ισχυρά. Τα ποντίκια που εκτίθενται σε αυτό ζουν περισσότερο και παραμένουν γόνιμα. Οι καλλιέργειες που εκτίθενται στο Bacillus F αναπτύσσονται ταχύτερα και είναι πιο ανθεκτικές στον παγετό. Οι άνθρωποι στην περιοχή Yakutia ζουν περισσότερο από το μέσο όρο, ίσως επειδή ο Bacillus F έχει διεισδύσει στις πηγές από όπου υδρεύονται.

Σαφώς, ο Bacillus F είναι μια σχετικά νέα ανακάλυψη, που σημαίνει ότι οι επιστήμονες δεν καταλαβαίνουν ποιος μηχανισμός, ακριβώς, το καθιστά τόσο ανθεκτικό. Μέχρι στιγμής, ο Δρ Brouchkov και οι συνάδελφοί του έχουν αναλύσει την αλληλουχία του DNA του βακτηριδίου, αλλά δεν έχουν ακόμη καταλάβει ποια από τα γονίδια του το καθιστούν αθάνατο.

Είναι μια περίπλοκη ερώτηση – περίπου τόσο περίπλοκη όσο η αναγνώριση των γονιδίων που προκαλούν καρκίνο, λέει ο Δρ Brouchkov. Με άλλα λόγια, θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να μπορέσετε να αγοράσετε μια ένεση Bacillus F.

Ο Bacillus F δεν έχει δοκιμαστεί επίσημα στον άνθρωπο και κανείς δεν ξέρει πώς λειτουργεί, αλλά ο Δρ. Brouchkov δεν μπορούσε να περιμένει. «Ήμουν απλά περίεργος» είπε.

Είναι ζωντανός και λέει ότι αισθάνεται καλύτερα από ποτέ. Είπε ότι δεν είχε καν κρυολογήσει στα χρόνια που είχε μέσα του το βακτήριο. Ανέφερε επίσης υψηλότερα επίπεδα ενέργειας.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το φαινόμενο placebo ή κάτι περισσότερο, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν ο Bacillus F μπορεί να επεκτείνει την ανθρώπινη ζωή.

Αν ο Δρ Brouchkov τα… χιλιάσει θα αποτελέσει σίγουρα ένα… σημάδι!

usay.gr

loading...