Γ. Τράγκας: Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίνει χρήματα για τον κορονοϊό, εισβάλλει με ΜΑΤ και δέρνει τους κατοίκους στα νησιά του Αιγαίου

Εμπόλεμη ζώνη τα νησιά του Αιγαίου για το μεταναστευτικό. Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα σε Χίο και Μυτιλήνη. Αποβιβάζονται εκεί διμοιρίες των ΜΑΤ. Έριξαν στο πλήθος χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ο ιερέας και ο δήμαρχος Χίου. Όλα γίνονται για να συνεχιστεί η μπίζνα των εκατοντάδων εκατομμυρίων του μεταναστευτικού. Ο Μηταράκης πρωταγωνιστεί στη διανομή εκατοντάδων εκατομμυρίων με απευθείας αναθέσεις σε 3 κολλητούς εργολάβους της κυβέρνησης. Ο κόσμος πέταξε μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 1.500 αστυνομικοί βρίσκονται στη Μυτιλήνη για να εμπεδώσουν καλά την οργή κατά της κυβέρνησης και κατά του πρωθυπουργού Μητσοτάκη.
Ο Κικίλιας καθησυχάζει τους Έλληνες, ενώ δεν έχουμε μονάδες εντατικής θεραπείας και δεν λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα στις εισόδους της χώρας. Το χρηματιστήριο χθες συνετρίβη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι ο ιός δεν έχει πλέον σύνορα. Η κυβέρνηση ούτε προσλαμβάνει το απαραίτητο πρόσθετο προσωπικό, ούτε ενισχύει τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Κατέρρευσε το χρηματιστήριο της Αθήνας

Ο κορονοϊός διέλυσε χθες την ευρωπαϊκή οικονομία. Εξανεμίστηκαν 420 δισεκατομμύρια από την αξία των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών. Οι επενδυτές τρέχουν να αγοράσουν χρυσάφι, γιατί η φοβία είναι παγκόσμια. Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου, όπως και οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Έπεσαν 3% όλες οι γερμανικές μετοχές που συνδέονται στενά με την Κίνα. Μέχρι στιγμής έχουμε 7 νεκρούς και πάνω από 250 προσληφθέντες.

Απόλυτη καθαριότητα και μάσκες για όλους τους ηλικιωμένους που αποτελούν «προτίμηση» του φονικού ιού

Φαίνεται ότι τους ηλικιωμένους, στην τρίτη ηλικία την έχουμε ξεγράψει στην Ελλάδα. Το 25% του υπάρχοντος πληθυσμού, σύμφωνα με μελέτες είναι άνω των 63 ετών. Ο φονικός ιός παίρνει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις και σκοτώνει σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία σε πολύ υψηλά ποσοστά όλους τους υπερήλικες και κυρίως όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά μόλυνσης και θνησιμότητας σε ηλικίες έως και 49 ετών. Εδώ στην Αθήνα, ο καμαρωτός υπουργός Υγείας και οι λοιμωξιολόγοι που ασχολούνται φαίνεται περισσότερο με τους αριθμούς, τα οικονομικά του μνημονίου και λιγότερο με τις ανθρώπινες ζωές μας είπαν ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα ούτε στα αεροδρόμια, ούτε στα λιμάνια, ούτε στα νοσοκομεία. Δεν χρειαζόμαστε ούτε περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας, ούτε μεγαλύτερους και εξονυχιστικούς ελέγχους στις πύλες, στις εισόδους της χώρας. Μόλις χθες ο αρμόδιος υπουργός άνοιξε στο ίντερνετ την πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Έχουμε 100 μονάδες χωρίς προσωπικό, σε μια χώρα γερόντων και μόλις δύο ή τρεις επανδρώθηκαν το τελευταίο διάστημα, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκρινε ότι τα οικονομικά επαρκούν μόνο για τρίμηνες συμβάσεις. Επομένως ποιος ειδικός σε τέτοιες μονάδες πάει για 3 μήνες; Ο φονικός ιός απλώνεται σε όλη την Ευρώπη, οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και διαφόρων φημισμένων πανεπιστημίων προειδοποιούν για πανδημία αλλά εδώ στην υπό γερμανικό έλεγχο Ελλάδα, σε αυτό τον δορυφόρο του Βερολίνου δεν λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, γιατί δεν πρέπει να δαπανηθούν χρήματα. Έτσι, οι μεγαλύτερες ηλικίες, οι διαβητικοί, οι καρδιοπαθείς και όσοι έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα ή επιπλοκές στην υγεία τους και ακολουθούν δύσκολες θεραπείες, πρέπει να κάνουν υπομονή, να παίρνουν μόνοι τους τα απαραίτητα μέτρα και να προσεύχονται στο θεό, αν προσβληθούν να την βγάλουν καθαρή. Αυτό είναι το κράτος, αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πολιτική επάρκεια και η ευφυία των εκάστοτε κυβερνώντων. Χθες συνετρίβησαν όλα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης από την εισβολή του κορονοϊού και την ακύρωση της οικονομικής λειτουργίας σε εκατοντάδες μεγάλες επιχειρήσεις της Ιταλίας. Η αναπόφευκτη κάμψη της κινεζικής παραγωγής και η μετανάστευση του ιού στην καρδιά της Ευρώπης, προκαλούν κατάρρευση των χρηματιστηρίων και εκτόξευση του χρυσού και της χρυσής λίρας στα ουράνια. Χθες η χρυσή λίρα άγγιξε τα 380 ευρώ, ενώ το ατόφιο μέταλλο, η ουγγιά του χρυσού κάνει ράλι σε όλο τον πλανήτη. Εδώ, συνετρίβη το χρηματιστήριο πάνω από 8 μονάδες, αλλά η κυβέρνηση και ο κύριος Κικίλιας είπαν στον πληθυσμό: « keep calm and fuck τον κορονοϊό». Ο Μητσοτάκης και η παρέα του φαίνεται ότι πιστεύουν στην τύχη τους, στο φάρδος του Κικίλια ή αντιμετωπίζουν μοιρολατρικά την όλη κατάσταση, εκτιμώντας ότι η Ελλάς προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει με οποιαδήποτε κατάσταση κρίσης ή αποσύνθεσης.

O πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί και που θα πάει ο τουρισμός και τα αναπτυξιακά του σχέδια, μόλις ο κορονοϊός χτυπήσει μία συγκεκριμένη περιοχή, όπως συνέβη στην Κίνα, στη Νότιο Κορέα και τώρα στην Ιταλία. Δεν έχει καταλάβει ακόμη πόσο ραγδαία θα είναι η πολιτική φθορά του και πόσο θα τον πάρει στο λαιμό του ο καλαθοσφαιριστής του υπουργείου Υγείας. Όταν οι ηλικιωμένοι δεν θα έχουν μονάδες εντατικής θεραπείας και θα ακούγονται οι κραυγές απελπισίας των συγγενών τους, τότε το Μαξίμου θα καταλάβει περισσότερα. Ο κος Μητσοτάκης επίσης, δεν έχει αντιληφθεί την οργή των χιλιάδων κατοίκων των ακριτικών νησιών που περίμεναν στοργή, φροντίδα και περίθαλψη από τη ΝΔ και αντιμετωπίζουν πλέον ένα αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο, έναν πρωτοφανή κυνισμό και μία αποδοχή της ιδέας ότι μπορούν να ζήσουν σε άθλιες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης μαζί με δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και όσους θα στείλει ακόμη ο Ερντογάν. Πρόκειται για μια μεγάλη μπίζνα εκατοντάδων εκατομμυρίων στην οποία μυρίζει κέρδος, όχι μόνο για τις εταιρίες που αναλαμβάνουν, όχι μόνο για την εργολαβική ολιγαρχία που επιλέγει άνευ διαγωνισμού και προτιμά η οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και ένα απέραντο φαγοπότι που γίνεται σε βάρος των συμπατριωτών μας κατοίκων του Αιγαίου.

Ο κος Νότης Μηταράκης προχωρεί σε έργα που αφορούν την κατασκευή hotspot από 3 έως 5.000 κατοίκους στα 5 μεγαλύτερα νησιά, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος με τη μορφή της μελέτης κατασκευής. Επίσης, ετοιμάζει 35-50 hotspot των 1.000 κατοίκων έκαστο που θα κατασκευαστούν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Δεν έχουν γίνει προμελέτες. Δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες. Όλα γίνονται στο πόδι και σε συνεργασία με 3 εργολάβους της ολιγαρχίας. Το υπουργείο Μετανάστευσης δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία και τεχνικό σύμβουλο. Αρνείται οποιαδήποτε ουσιαστική συνεργασία. Ο κος Μηταράκης προφανώς με απευθείας οδηγίες του Μητσοτάκη ανέθεσε απευθείας τα έργα, ονομάζοντάς τα πρόδρομες εργασίες στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και στον Βαγγέλη Μυτιληναίο που μπαίνει πλέον σε όλες τις δουλειές. Απώτερος στόχος του, η απευθείας ανάθεση του συνόλου των έργων των hotSpotστα νησιά, προϋπολογισμού περίπου 250 εκατομμυρίων. Μεγάλο τσιμπούσι. Μεγάλο φαγοπότι. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα έργα υποδομής, οι οικισμοί, καθώς και η λειτουργία των δομών. Η διαδικασία που περνάει στην ιστορία ως Νότια Μηταράκια, δηλαδή Μητσοτάκια, περιλαμβάνει στην πρώτη φάση πρόδρομες εργασίες, χωματουργικά και περιφράξεις, μοιράστηκε με απευθείας ανάθεση στους ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει κατασκευή κτιρίων και υποδομών με διαδικασία προεπιλογής και διαπραγμάτευσης και με στόχο να γίνει ανάθεση στους προεπιλεγμένους 3 εργολάβους. Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Στην Τρίτη φάση υπάρχει η λειτουργία των δομών που περιλαμβάνει και το οικονομικό φιλέτο της υπόθεσης, με πολύ μεγαλύτερο και αδιευκρίνιστο προϋπολογισμό. Ο Νότης μπήκε εκεί και καπέλωσε τον Κουμουτσάκο, για να φέρει σε πέρας τη δουλειά με οδηγίες της Σαγράδα Φαμίλια, με οδηγίες της οικογένειας Μητσοτάκη, χωρίς να τον απασχολεί πόσοι συγχωριανοί του θα φάνε ξύλο ή θα πάνε στο νοσοκομείο ή θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν. Νότης the best, ποιος το περίμενε. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια που τρώνε συγκεκριμένοι εργολάβοι, στους οποίους προσωπικά ο ίδιος ο Μητσοτάκης πηγαίνει σε όλα τα εγκαίνια έργων τους και σε όλες τις τελετές. Είναι στενή η επαφή του με Περιστέρη, με τους Καλιτζάντζηδες και κυρίως με τον Βαγγέλη Μυτιληναίο, ο οποίος τα είχε καλά με τον Σταθάκη και τον Τσίπρα και τώρα τα έχει καταβρεί με την οικογένεια Μητσοτάκη. Για αυτό το λόγο δεν τους ενδιαφέρει αν οι κάτοικοι στα νησιά θεωρούν πλέον τη ΝΔ εχθρική δύναμη και λένε ότι δέχονται επίθεση από εχθρικές δυνάμεις.

loading...