Εμφανίστηκε το αντίπαλον δέος του Ερντογάν και είναι Έλληνας! Χάνει έδαφος ο «σουλτάνος» (ΒΙΝΤΕΟ)


Η κοινή γνώμη στρέφεται πλέον με εμφατικό τρόμο κατά του Τούρκου προέδρου.
Ιδιαίτερα ανησυχητικές για το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας και κατ’επέκταση για τον Ερντογάν είναι οι νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα σε ορισμένες εξ αυτών το κόμμα AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) του «σουλτάνου» μοιάζει να χάνει σημαντικό έδαφος έναντι της κεμαλικής αντιπολίτευσης και του φιλοκουρδικού κόμματος που ολοένα και ανεβαίνουν.

Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την AREA Araştırma σε επτά μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία το κόμμα του Ερντογάν βρίσκεται ναι μεν πρώτο με 30,3%, ωστόσο καταγράφει τρομακτικές απώλειες.

Φαίνεται πως τα 40% και 50% αποτελούν παρελθόν για το κυβερνών κόμμα, με την κεμαλική αντιπολίτευση (χωρίς τις πιθανές συμμαχίες) να ακολουθεί δεύτερη με 20,8% .

Βρέθηκε το αντίπαλον δέος του Ερντογάν;
Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, η πολιτική ζωή στην Τουρκία να βρίσκεται προ μίας έκπληξης η οποία έχει ονοματεπώνυμο: Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο λόγος για τον Ελληνογενή Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης με καταγωγή από τον Πόντο και συγκεκριμένα το παραθαλάσσιο χωριό «Πλάτανα», την αρχαία Ερμόνασα που φέρει σήμερα το κατοχικό όνομα «Ξααμπάτ».

Πρόκειται για ένα πολιτικο πρόσωπο που έχει πολεμηθεί όσο λίγα τα τελευταία χρόνια από το καθεστώς Ερντογάν.

Ωστόσο ο ίδιος δείχνει να έχει ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα, όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας όπως η Σμύρνη και η Αττάλεια.

Έτσι για πρώτη φορά, ο Ιμάμογλου περνάει στην πρόθεση ψήφου για το καταλληλότερο πρόσωπο ως ηγέτης της Τουρκίας , συγκεντρώνοντας 41,4% έναντι 39,1% του Ερντογάν.

Αρνητικά προσκείμενη είναι η πλειοψηφία των πολιτών και ως προς την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Ειδικότερα, την κίνηση αυτή αποδοκιμάζει το 59% των Τούρκων πολιτών , με τους ερωτηθέντες να καταδεικνύουν την ανεργία και το μεταναστευτικό ως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Αυτή είναι λοιπόν η αρχή του τέλους για τον , μέχρι σήμερα, παντοδύναμο Τούρκο πρόεδρο;


Δεν υπάρχουν σχόλια :