Το θαύμα ανάμεσα στα πόδια σου

Νομίζαμε ότι τα ξέραμε όλα μέχρι που διαβάσαμε το βιβλίο που εξερευνά τον γυναικείο κόλπο και καταλάβαμε γιατί έγινε μπεστ σέλερ.

Η 33χρονη Νίνα Μπρόχμαν και η 30χρονη Ελεν Στόκεν Νταλ, φοιτήτριες Ιατρικής από τη Νορβηγία που γνωρίστηκαν εφαρμόζοντας προφυλακτικά σε πλαστικά πέη όταν εργάζονταν εθελοντικά ως εκπαιδεύτριες σεξουαλικής αγωγής, διαπίστωσαν πολύ γρήγορα ότι υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα σε αυτά που πιστεύουμε και σε αυτά που ισχύουν για το γυναικείο σεξουαλικό όργανο. Το βιβλίο τους «Το θαύμα ανάμεσα στα πόδια σου» (εκδόσεις Πατάκη) έγινε μπεστ σέλερ στη χώρα τους και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οχι μόνο γιατί φέρνει τις γυναίκες πιο κοντά στην αληθινή τους δύναμη, αλλά και γιατί εκπαιδεύει τα νέα κορίτσια που μπαίνουν απροετοίμαστα σε έναν υπερσεξουλικοποιημένο από τους άνδρες κόσμο. «Θέλουμε οι γυναίκες να είναι σε θέση να κάνουν ανεξάρτητες επιλογές, οπλισμένες με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους, αλλά και με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες. Και θέλουμε αυτές οι επιλογές να βασίζονται σε αξιόπιστη ιατρική γνώση – όχι σε κουτσομπολιά, παρανοήσεις ή φόβους. Η σεξουαλικότητα και η σεξουαλική υγεία πρέπει να απομυθοποιηθούν, πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο του σώματός μας».

Κολπικός ή κλειτοριδικός

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι οργασμοί είναι το ίδιο: οργασμοί. Η σωματική και εγκεφαλική απόκριση είναι η ίδια. Η μόνη διαφορά είναι αυτό που την πυροδοτεί. Οι όροι κλειτοριδικός και κολπικός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι, αν και δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους. Ξέρουμε πια ότι η κλειτορίδα είναι ένα μεγάλο εκτεταμένο όργανο και όχι απλώς ένα γρομπαλάκι στην άκρη του αιδοίου. Τα εσωτερικά της τμήματα περιβάλλουν τόσο την ουρήθρα όσο και τον κόλπο και μπορούν να ερεθιστούν έμμεσα με τους περισσότερους τρόπους διέγερσης του αιδοίου και του κόλπου. Το να διαχωρίζουμε τον έναν οργασμό από τον άλλον είναι ανακριβές αφού η κλειτορίδα συμμετέχει ενεργά στην κολπική επαφή. Άρα μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Ποιος είναι ο καλύτερος
Οι γυναίκες έχουν ταλαιπωρηθεί από την αντίληψη ότι υπάρχει μία ιεραρχία οργασμών με τον λεγόμενο κολπικό, ο οποίος πυροδοτείται από την κολπική διείσδυση, στην κορυφή. Νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά αν δεν κορυφώνουν με το παραδοσιακό «μπες-βγες», αν χρειάζεται να βοηθήσουν τα πράγματα με το δάχτυλό τους ή να τις γλείψει ο σύντροφός τους για να τελειώσουν. Αυτό είναι παράξενο αφού το «μπες-βγες» είναι ο λιγότερο πιθανός τρόπος κορύφωσης. Πώς προέκυψε αυτός ο ρατσισμός; Ο Σίγκμουντ Φρόιντ το 1905 πρότεινε μία νέα θεωρία που έβλεπε τον κλειτοριδικό ως το ανώριμο είδος κορύφωσης για νεαρές γυναίκες. Μόλις το κορίτσι γνωρίσει το ανδρικό όργανο, έλεγε, το ενδιαφέρον του για την κλειτορίδα εξαφανίζεται και αποκτά μία φλογερή επιθυμία για διείσδυση. Σύμφωνα με τον παππού της Ψυχανάλυσης, οι γυναίκες θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από θεραπευτή αν βρίσκουν απολαυστικό το να αγγίζουν την κλειτορίδα τους ή αν δεν έχουν οργασμό κατά την κολπική επαφή, πράγμα πολύ βολικό για τους άνδρες. Αν η γυναίκα δεν τελείωνε, δεν έφταιγαν οι ίδιοι ως εραστές, αλλά εκείνη. Η κλειτορίδα, αναγνωρισμένη επί αιώνες ως η καρδιά της ηδονής, καταδικάστηκε σε λήθη.

Σήμερα ξέρουμε ότι λιγότερο από το 1/3 των γυναικών τελειώνουν μόνο με κολπική επαφή και ότι η κλειτορίδα παίζει καίριο ρόλο. Μερικοί ερευνητές θεωρούν ότι αυτές έχουν πιάσει το ΛΟΤΤΟ, ανατομικά μιλώντας. Γιατί έχουν ένα πλεονέκτημα όσον αφορά στο μέγεθος και τη θέση της. Συμφωνούν μάλιστα ότι όταν έχει μεγαλύτερη κεφαλή σε συνδυασμό με μικρή απόσταση ανάμεσα στην κλειτορίδα και τον κόλπο γίνεται πιο εύκολη η επίτευξη οργασμού επειδή η κλειτορίδα δέχεται περισσότερη διέγερση κατά τη διείσδυση στα εξωτερικά και στα εσωτερικά της μέρη.

Το να μην έχει οργασμό μία γυναίκα μέσω της κλασικής επαφής με έναν άνδρα δεν είναι αφύσικο, είναι ο κανόνας. Αλλά επειδή εκείνοι ήλεγχαν πάντα την έρευνα γύρω από το σεξ, πρόκειται για μία πληροφορία που δεν τη γνωρίζουν πολλοί. Το σεξ είναι μια δραστηριότητα που οριοθετείται όταν τελειώσει ο άνδρας. Αν τελειώσει μόνο εκείνη, η συνεύρεση θεωρείται ανολοκλήρωτη. Για να είμαστεδίκαιοι, σεξ πρέπει να σημαίνει ευχαρίστηση και οργασμούς και για τους δύο. Πολύ φυσιολογικά, θα μπορούσε η ετεροφυλοφιλική συνεύρεση να είναι 50% γλείψιμο και 50% διείσδυση. Οι λεσβίες αναφέρουν ότι κορυφώνουν πιο συχνά κατά την επαφή από τις στρέιτ, οπότε έχει νόημα να συζητήσουμε με τον σύντροφό μας τη διεύρυνση του ρεπερτορίου. Είναι λάθος να θεωρούμε τον οργασμό κάτι που θα νιώσει μια γυναίκα αν είναι τυχερή. Η ολοκλήρωση πρέπει να είναι ο κανόνας για όλες.

Ο θρύλος της γυναικείας εκσπερμάτισης
Ο οργασμός με εκτόξευση υγρών ή γυναικεία εκσπερμάτιση (squirting) περιβάλλεται από το πέπλο του θρύλου. Για τις περισσότερες γυναίκες η ουρήθρα δεν συμμετέχει στη σεξουαλική ζωή παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μεταξύ της κορυφής της κλειτορίδας και του κόλπου. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες διαπιστώνουν ότι όταν τελειώνουν ένα διαυγές ή γαλακτώδες υγρό εκτοξεύεται από το στόμιο της ουρήθρας τους. Δεν είναι σαφές από τι αποτελείται αυτό το υγρό. Μερικές μελέτες υιοθετούν την άποψη ότι προέρχεται από τους αδένες του Skene οι οποίοι βρίσκονται στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου, γύρω από το κατώτερο τμήμα της ουρήθρας. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν τους έχουν όλες οι γυναίκες, ενώ ποικίλλουν σε μέγεθος από σώμα σε σώμα – πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί μόνο μερικές έχουν κορύφωση με εκτόξευση υγρών. Οι εν λόγω αδένες υποτίθεται ότι είναι το αντίστοιχο του ανδρικού προστάτη, ο οποίος συμμετέχει στην παραγωγή του σπέρματος, και αδειάζουν τις εκκρίσεις τους στην ουρήθρα κατά τον οργασμό. Μία έρευνα του 2015 συμπέρανε ότι το υγρό του squirting αποτελούνταν κυρίως από ούρα, αν και μικρές ποσότητες από τις ουσίες που εκκρίνονται από τους αδένες βρέθηκαν σε αυτό. Μερικοί ερευνητές θεωρούν ότι έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά φαινόμενα: κάποιες γυναίκες εκτοξεύουν μικρές ποσότητες λευκού υγρού από τους αδένες Skene ενώ άλλες απελευθερώνουν μεγαλύτερες ποσότητες διαυγούς υγρού από την ουροδόχο κύστη.

Ένα μουσείο για τον κόλπο
Το πρώτο Vagina Museum λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στο Camden του Λονδίνου. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον κόλπο και τα εκθέματά του είναι πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τα χείλη του με διάφορες τεχνοτροπίες και μοντέρνα γλυπτά, όπως ένα γιγάντιο χρησιμοποιημένο ταμπόν. Ο λόγος, ωστόσο, της δημιουργίας του έχει να κάνει περισσότερο με τη γυναικεία δύναμη που συμβολίζει. Αποστολή του είναι να επικοινωνήσει τη γνώση σχετικά με τη γυναικολογική ανατομία και υγεία, να δώσει το θάρρος στις γυναίκες να μιλάνε γι’ αυτά τα θέματα και να γίνει ένα φόρουμ ανταλλαγής ιδεών πάνω στο φεμινισμό, τα δικαιώματα των γυναικών και την κοινότητα LGBT. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου ξεχωρίζουν το Femigami (μαθήματα χειροτεχνίας οριγκάμι στο σχέδιο των γυναικείων γεννητικών οργάνων) και το Pussy Magnets, ένα εργαστήριο κατασκευής για μαγνητάκια ψυγείου στο σχήμα του αιδοίου (vaginamuseum.co.uk).

Ο οργασμός σε αριθμούς

17 δευτερόλεπτα
κατά μέσον όρο διαρκεί ο γυναικείος οργασμός. Οι συσπάσεις ξεκινούν από το κάτω τμήμα του κόλπου και εξαπλώνονται προς τα πάνω, σε ολόκληρο τον κόλπο και τη μήτρα. Συχνά συμμετέχουν και οι μύες γύρω από την ουρήθρα και τον πρωκτό. Πολλές αισθάνονται επίσης τους μυς να συσφίγγονται και στο υπόλοιπο σώμα τους και τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών να συσπώνται.
Υπάρχει μάλιστα και ένα εξαιρετικό όνομα γι’ αυτό: καρποποδικοί σπασμοί.

60%-90%
των γυναικών που δεν είχαν ποτέ οργασμό κατάφεραν να βιώσουν -είτε μόνες τους, είτε με σύντροφο- μετά από πέντε με έξι εβδομάδες τακτικής εξάσκησης με αυτοϊκανοποίηση.

8.000
νευρικές απολήξεις έχει η γυναικεία βάλανος, η κεφαλή της κλειτορίδας, όσες και ανδρική βάλανος, η κεφαλή του πέους. Ωστόσο η πυκνότητα στην κεφαλή της κλειτορίδας είναι 50 φορές μεγαλύτερη, καθώς συγκεντρώνονται σε πολύ μικρότερη περιοχή, γεγονός που την κάνει πολύ πιο ευαίσθητη.

5%-10%
των γυναικών είναι ανοργασμικό, δηλαδή δεν είχαν ποτέ τους οργασμό – είτε μόνες τους, είτε με άλλο άτομο.

8 φορές μέσα σε μία νύχτα μπορούν να έχουν στύση οι γυναίκες με συνολική διάρκεια ερεθισμού 1 ώρα και 20 λεπτά. Καθώς όταν ερεθίζονται οι γυναίκες έχουν στύση με διόγκωση της κλειτορίδας, οι επιστήμονες κατέγραψαν τον ίδιο αριθμό νυχτερινών στύσεων με τους άνδρες.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου , διαβάσαμε για τον κολπικό ή κλειτοριδικό οργασμό, για το ποιος είναι ο καλύτερος και για τον θρύλο της γυναικείας εκσπερμάτισης. Συνεχίζουμε με τα σωστά βήματα για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή.

1. Η εξάσκηση κάνει θαύματα
Σύμφωνα με τις συγγραφείς, αν δεν έχεις αυνανιστεί ποτέ είναι ώρα να το βάλεις κυριολεκτικά στο πρόγραμμά σου. Μελέτες σε γυναίκες που δεν είχαν βιώσει στο παρελθόν οργασμό έδειξαν ότι μεταξύ 60% και 90% κατάφεραν μετά από έξι εβδομάδες τακτικής εξάσκησης να τελειώνουν είτε μόνες τους, είτε με σύντροφο. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου, άλλα αντικείμενα τριβής ή αγόρασε έναν δονητή. Το πιο σημαντικό είναι να ΜΗΝ ξεκινήσεις έχοντας στο νου σου την κορύφωση ως στόχο, αλλά να εστιάσεις την προσοχή σου στο να βρεις τις τεχνικές που σου αρέσουν. Οσο καλύτερη γίνεσαι στο να προσφέρεις ηδονή στον εαυτό σου τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να το πετύχεις με σύντροφο.

2. Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου
Τα γεννητικά σου όργανα δεν έχουν οδηγίες χρήσης, οπότε χωρίς τη δική σου καθοδήγηση ο σύντροφός σου θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο μέχρι να βρει το κουμπί σου. Το πιο απλό είναι να κάνεις τη δουλειά εσύ από την αρχή αγγίζοντας το σώμα σου κατά τη διάρκεια της επαφής.

3. Μάθε τη στάση της ευθυγράμμισης
Υπάρχουν ένα σωρό στάσεις στο σεξ, λίγες όμως είναι κατάλληλες για να δώσουν οργασμό στη γυναίκα. Η πιο χρήσιμη για την κορύφωση, όπως έχει βρεθεί σε έρευνες, είναι η CAT (από τα αρχικά Coital Alignment Technique). Πρόκειται για μία παραλλαγή της γνωστής ιεραποστολικής, μόνο που ο άνδρας, αντί να στηρίζεται στις παλάμες του, πρέπει να βασιστεί στους πήχεις των χεριών του (από τον αγκώνα ως τον καρπό) και να κρατάει σε επαφή το σώμα του με αυτό της ερωμένης του όσο περισσότερο γίνεται. Ενώ η κλασική ιεραποστολική στάση προσφέρεται για το κοινώς λεγόμενο «σπρώξιμο», στη στάση της ευθυγράμμισης τον πρώτο λόγο έχει η τριβή. Το πέος δεν θα μπει πολύ βαθιά στον κόλπο, ωστόσο θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή διέγερση στα εξωτερικά δύο περίπου εκατοστά του, όπου βρίσκονται οι περισσότερες νευρικές απολήξεις, και ταυτόχρονα η κλειτορίδα θα δέχεται συνεχή επαφή. Οταν πάρετε το κολάι, μπορείτε να δοκιμάσετε και την αντίστροφη ευθυγράμμιση, όπου ξαπλώνει η γυναίκα από πάνω. Τότε θα έχεις τον πλήρη έλεγχο και θα μπορείς να κατευθύνεις την κλειτοριδική διέγερση με τον ρυθμό και την ένταση που θέλεις.

4. Μη χαλαρώνεις!
Αν κείτεσαι ακίνητη και περιμένεις να έρθει ο οργασμός ουρανοκατέβατος, είσαι σε λάθος δρόμο. Το σώμα σου πρέπει να βρίσκεται σε ένταση. Σφίξε τους γλουτούς και προσπάθησε να ενεργοποιήσεις τους μυς των γεννητικών οργάνων μιμούμενη τις ρυθμικές συσπάσεις του οργασμού. Αυτό αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, είναι όμως και μια διανοητική άσκηση που κατευθύνει την προσοχή σου εκεί που παίζεται το παιχνίδι. Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο να ελέγξεις συνειδητά όλους αυτούς τους μυς. Βλέπεις, δεν υπάρχει πρόγραμμα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης του κόλπου στο γυμναστήριο, αν και θα έπρεπε. Πολλές γυναίκες που εξασκούν τακτικά τους μυς του πυελικού εδάφους διαπιστώνουν ότι έχουν εντονότερους και πιο εύκολους οργασμούς και καλύτερη επαφή με τη γεννητική τους περιοχή. Επιπλέον, η άσκηση αυτή προλαμβάνει την ακράτεια ούρων. Μπορείς να κάνεις ασκήσεις του πυελικού εδάφους παντού, ακόμη και στο λεωφορείο ή πριν πέσεις για ύπνο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κολπικές σφαίρες, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο.

5. Πήγαινε για τρέξιμο
Η γυμναστική, ειδικά πριν το σεξ, διευκολύνει τη σεξουαλική διέγερση και αυξάνει την ικανότητα για οργασμό.

6. Φόρα καλτσάκια
Τρόπος του λέγειν, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει κάτι που να σε αποσπά στη διάρκεια του σεξ, ούτε καν δύο παγωμένα πόδια. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι χαμηλωμένα τα φώτα ή ότι θέλεις να φοράς το μπλουζάκι σου, τότε, ναι, φόρα το μπλουζάκι σου.

loading...