Ισλαμική εισβολή: Οι ΜΚΟ φέρνουν στρατιώτες του Αλλάχ στο Αιγαίο – Ιδού τα ΒΙΝΤΕΟ

Καθώς το «μεταναστευτικό» μετατρέπεται σε ωρολογιακή βόμβα, «φουντώνουν» οι καταγγελίες για τον ύποπτο ρόλο ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Οι συγκεκριμένες καταγγελίες επικεντρώνονται στην διευκόλυνση που παρέχονται σε μετανάστες ώστε να φτάσουν στα νησιά του Αιγαίου, εποικίζοντάς τα, αλλά και στην υποκίνηση εντάσεων στα κέντρα υποδοχής, όπως αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες στην Μόρια, αξιοποιώντας την εξαθλίωση των παράνομων μεταναστών.

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός «Alpha»,  μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- στα επεισόδια που έχουν συνταράξει την Μόρια. Τα μέλη μάλιστα της ΜΚΟ «One Nation», καλούν τους μετανάστες να αποβιβαστούν στα νησιά με την ιαχή «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν τα ονόματα των ΜΚΟ αλλά δεν τα δίνουν ακόμη στη δημοσιότητα, καθότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλήρους ταυτοποίησης.

Όπως είναι φυσικό, οι εν λόγω ΜΚΟ θα έχουν την τύχη άλλων οργανώσεων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και έχει σχηματιστεί ολόκληρη δικογραφία για τηN δράση τους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να βάλει στο μικροσκόπιο την δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με την τροπολογία που ψηφίστηκε την Τρίτη από την Βουλή. Για πρώτη φορά, θα απαιτείται η καταχώριση και πιστοποίηση και των φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στις ΜΚΟ. «Μέλη, υπαλλήλους και συνεργάτες έχουν υποχρέωση να δηλώσουν και οι ήδη εγγεγραμμένες ΜΚΟ σε προθεσμία τριών μηνών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αυτό γιατί έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα παραδείγματα ύποπτων κινήσεων από μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Το newpost.gr σταχυολόγησε ορισμένες από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις που σοκάρουν:

ΜΚΟ One Nation: Σε βίντεο φαινόταν μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό στη Λέσβο μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με παράνομους μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν. Έπειτα τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση (σ.σ. σύνθημα ισλαμοποίησης κατά απίστων).
Τον Ιανουάριο του 2016, πάλι στη Λέσβο, αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν Ισπανό, μέλος ΜΚΟ γιατί είχε εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό του κεραία ραδιοσυχνοτήτων και άλλους σχετικούς εξοπλισμούς.
Τον ίδιο μήνα, είχαν συλληφθεί Ισπανοί και Δανοί μέλη των ΜΚΟ Proem–Aid και Team Humanity με την κατηγορία της διακίνησης. Παρόλα αυτά τον Μάιο του 2015 όλοι τους αθωώθηκαν από το εφετείο κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου.
Τον Μάρτιο του 2016, είχαν διατυπωθεί καταγγελίες – οι οποίες ερευνήθηκαν από την αστυνομία- ότι άτομα που συστηνόταν ως μέλη ΜΚΟ, παρότρυναν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τα σύνορα από την Ειδομένη προς τη Βόρεια Μακεδονία. Λίγες ημέρες νωρίτερα, μετανάστες είχαν πνιγεί σε χείμαρρο, στην προσπάθειά τους να περάσουν στη γειτονική χώρα.
Τον Αύγουστο του 2018 είχαν συλληφθεί 30 άτομα, μέλη της ΜΚΟ ERCI για την εμπλοκή τους σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίο. Τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν σε  κλειστές – κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές. Ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών από τη Frontex και το λιμενικό σώμα, καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με την χρήση σύγχρονων μέσων, όπως διόπτρες.

loading...