Από την Σούδα θα χιμήξουν στους Τούρκους – «Κρύβονται» τώρα όσοι ζητούσαν «ανεξάρτητη Κρήτη»

Ποιός θα προστατεύσει την Κρήτη αν γινόταν ανεξάρτητη; Οι μπαλωθιές
Η Ελλάδα προετοιμάζεται για την προαναγγελθείσα τουρκική κάθοδο στην Κρήτη.

Ως εκ τούτου, το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε την επιτάχυνση των δράσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν στην εδραίωση της νέας Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΕΑΜ), με έδρα τον Ναύσταθμο Κρήτης στην Σούδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες σταθμεύει στον ναύσταθμο ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ανά διαστήματα βρίσκεται ελλιμενισμένη και φρεγάτα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε γύρω από την Κρήτη άσκηση με τη συμμετοχή υποβρυχίων, που από τα δυτικά του νησιού κινήθηκαν μέχρι και το Καστελλόριζο, πειροχή την οποία διεκδικεί η Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται, το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί εντατικές προσπάθειες ώστε να είναι δυνατή η μόνιμη στάθμευση τριών μονάδων στην Κρήτη, στο πλαίσιο της ΔΕΑΜ.

Αναλυτικά:

Ένα υποβρύχιο και μία φρεγάτα θα σταθμεύουν μόνιμα στον Ναύσταθμο Κρήτης στην Σούδα!
Εκεί ήδη υφίστανται υποδομές για τη στέγαση περίπου 500 ατόμων.
Στην «ομπρέλα» της ΔΕΑΜ θα είναι ενταγμένη και η Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου, στην Ανατολική Κρήτη, όπου θα βρίσκεται, συνεχώς, μια πυραυλάκατος της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, με προφανή την στόχευση ενίσχυσης των δυνατοτήτων παρέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μολονότι, η ΔΕΑΜ δεν αναμένεται να εδραιωθεί επισήμως πριν περάσουν ακόμη ορισμένοι μήνες, η αυξημένη παρουσία των μονάδων του Π.Ν. στην Κρήτη στοχεύει ακριβώς στην ανάγκη άμεσης πρόσβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και τις ανακοινώσεις της Άγκυρας για έρευνες ΝΑ της Κρήτης.

Άραγε, όλοι εκείνοι που ζητούσαν «ανεξάρτητη Κρήτη», αντιλαμβάνονται τώρα τους κινδύνους που ενέχει αυτή η προοπτική; Ποιος θα τους υπερασπίσει έναντι της Τουρκίας, σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης; Οι μπαλωθιές, ο Μυλοπόταμος, τα Σφακιά ή οι ψαράδες;

loading...