“Μέχρι τον Μάρτιο περιμέναμε εισβολή από τους Τούρκους. Δεν χρειάζεται. Την κάναμε μόνοι μας…

…Άλλη μια πρωτοτυπία της εκλεγμένης Ελληνικής κυβέρνησης…”
“Όσοι ζείτε εκτός Χίου & Λέσβου να ξέρετε ότι εδώ και 10 ώρες πέφτουν ασταμάτητα από τα ΜΑΤ χημικά, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, έχουν μεταφερθεί άνθρωποι στο νοσοκομείο, 3 ελικόπτερα πετάνε χημικά πάνω από τα κεφάλια μας, πάνω από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Ομηρούπολης, δίνεται μια πραγματική μάχη που δεν έχει καμία σχέση με πολιτική, απόψεις, ιδεολογίες.
Τα σχολεια με απόφαση της Πρωτοβάθμιας κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τα μαγαζιά της Χίου κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο κόσμος μαζεύεται στην κεντρική πλατεία.
Τα ΜΜΕ βέβαια, με μοναδική εξαίρεση τα τοπικά, δεν ενημερώνουν για τίποτα.
Το ΒΑ Αιγαίο φλέγεται, ξημέρωσε η πιο μαύρη μέρα στη νεότερη ιστορία μας και στην Αθήνα μια απλή αναφορά…”
Αντιγραφή από Panos Vasiliou

(Τίτλος και ανάρτηση: ΕΡΙΕΤΑ ΦΙΛΤΙΚΑΚΗ)

* Στο σχόλιο ο Χαράλαμπος Μηνάογλου:
Ο αγώνας στα νησιά θέλει χρόνο. Να μην κάνουν πίσω οι νησιώτες. Στα ΜΑΤ έχουν πει ότι πάνε στα νησιά το πολύ για 15 ημέρες. Εάν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ακόμη και αφού γίνει η αρχή και δεν αφήνουν να προχωρήσουν τα έργα, θα αρχίσει η γκρίνια στους Ματατζήδες και τότε, σε συνδυασμό με διαδηλώσεις και πορείες στην Αθήνα, θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση. Θέλει υπομονή και ανένδοτο. Να μην ακούσουν τους πουλημένους που θα αρχίσουν ότι τίποτε δεν γίνεται, αφού το αποφάσισε η κυβέρνηση. Τον τόπο τους να μην τον αφήσουν και η νίκη είναι κοντά…

* Και οι κάτοικοι (για πόσο ακόμα;) της Μυτιλήνης:
“Κατακτητές στην ίδια τους την πατρίδα είναι μόνο οι προδότες.
…Νύχτα μέσα σε καταιγισμό δακρυγόνων. Η αποτρόπαια εικόνα εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ, με τα κράνη και ασπίδες, να βγαίνουν από τον καταπέλτη του πλοίου, ως δυνάμεις επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής, είναι κάτι που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι εικόνες θα φτάσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, ή θα τις καταπιούν τα απολύτως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ……Η βούληση του λαού της Λέσβου δεν μετράει, μπροστά στη βούληση της κυβέρνησης.
Ως κάτοικοι ακριτικού νησιού, αναρωτιώμαστε ποιό είναι το μέλλον του νησιού μας, όταν η κυβέρνηση της χώρας μας, μας φέρεται σαν υποτελείς, σαν δούλους που ξεσηκώθηκαν και πρέπει να γονατίσουν με τη βία.
Όταν η κυβέρνηση λούζει κυριολεκτικά στα χημικά τους κτηνοτρόφους που θέλουν να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις ζωές τους….
…Σήμερα είναι μέρα πένθους για το νησί μας.
Η κυβέρνηση της Αθήνας μας πούλησε.
Όμως είναι και μέρα συνειδητοποίησης και αποφασιστικότητας.
Γιατί ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε…” (από εδώ)
* Δείτε σχετικά:

~ Μυτιλήνη: Κατάληψη της Μυτιλήνης δια της βίας… Με χημικά και ξύλο σε μια επιχείρηση πρωτόγνωρης βίας από 10 διμοιρίες ΜΑΤ που αποβιβάστηκαν από το πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ» στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα. Πεδίο μάχης η Προκυμαία μέχρι τις 4 τα χαράματα…

~ Χίος: Επί ποδός όλο το νησί μας για 48 ώρες!

loading...