Τούρκοι Ψαράδες στη Σμύρνη:Μακάρι να μας δώσει τη δυνατότητα το κράτος μας να τους μεταφέρουμε μέρα-νύχτα, όλο το 24ωρο. Να τους αφήνουμε και να γυρνάμε

Ψαράδες στη Σμύρνη δηλώνουν ότι «Θα μεταφέρουμε με χαρά τους πρόσφυγες στα νησιά», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.
Μάλιστα κάποιοι λένε «μακάρι να μας δώσει τη δυνατότητα το κράτος μας να τους μεταφέρουμε μέρα-νύχτα, όλο το 24ωρο. Να τους αφήνουμε και να γυρνάμε. Είμαστε δίπλα στο κράτος μας. Η Ευρώπη δεν ήταν δίπλα μας. Και στο Συριακό υποστηρίζουμε το κράτος μας».

Το βίντεο του NTV, με τη γυναίκα που έλεγε πώς ήρθαν με λεωφορεία δωρεάν, και το κανάλι το απέσυρε.

Γυναίκα πρόσφυγας μιλώντας στο τουρκικό κανάλι NTV ανέφερε ότι τους ενημέρωσαν μέσα στη νύχτα ότι τα σύνορα άνοιξαν και τους είπαν ότι μπορούν να μεταφερθούν στα σύνορα με λεωφορεία δωρεάν, τα οποία κανείς όμως δεν γνωρίζει με εντολή ποιου ήρθαν στην Αδριανούπολη. Τους επισήμαναν ωστόσο ότι οι χερσαίες πύλες είναι κλειστές, μόνο δια θαλάσσης μπορούν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Η είδηση ήρθε στη 1. Μας είπαν ότι οι συνοριακές πύλες άνοιξαν, μπορείτε να φύγετε. Μετά μας περίμεναν εκεί λεωφορεία. Μας έφεραν εδώ δωρεάν και μας άφησαν. Τώρα πηγαίνουμε προς τη συνοριακή πύλη. Εκεί η Στρατοχωροφυλακή μας είπε ‘δεν μπορείτε να περάσετε, εδώ οι πύλες είναι κλειστές. Αλλά από τη θάλασσα μπορείτε να περάσετε’. Τώρα σκεφτείτε. Τόσος λαός, τόσα παιδιά πώς θα περάσουν από τη θάλασσα; Πλοίο δεν υπάρχει, τίποτα δεν υπάρχει, πώς θα περάσουν;»

loading...