Γιάννα Αγγελοπούλου η.. κλόουν του 2021: Απαντά στην κριτική για το σήμα της Επιτροπής κι όχι μόνο

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μετά και τις πρόσφατες επικρίσεις γύρω από ζητήματα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” παραχώρησε η πρόεδρος του επετειακού σχήματος, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, η κ. Αγγελοπούλου τονίζει ότι, “στόχος (σ.σ. της Επιτροπής) είναι η αυτογνωσία και μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον”.

“Θέλουμε να πετύχουμε την αυτογνωσία. Να αναγνωρίσουμε και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και να αποκτήσουμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον”, σημειώνει η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Προσθέτει, επίσης, ότι “επειδή η Επανάσταση του 1821 είναι και ένα λαμπρό τμήμα της ευρωπαϊκής ιστορίας, στόχος της Επιτροπής είναι να προσκαλέσει την Ευρώπη να συνταξιδεύσουμε στις κοινές αξιακές μας αφετηρίες”.


Αγγελοπούλου: Συγγνώμη για τα λάθη

Ως προς το ενδεχόμενο επιρροής του αναστοχασμού της Ιστορίας στην εξωτερική πολιτική της χώρας, καλεί να “μην εμπλέξουμε την ιστορική γνώση με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής που ασκείται, πάντα, μόνο από την υπεύθυνη κυβέρνηση”.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου απορρίπτει τα περί “καθεστωτικής νοοτροπίας” στην προσέγγιση της Επετείου, αναφέροντας ότι ήδη η Επιτροπή έχει επικοινωνήσει με 330 Δήμους και υπογραμμίζοντας: “Είμαστε ανοιχτοί σε όλους, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις”.

Ως προς τα πυρά για την συμπερίληψη δικτατόρων και δοσίλογων στην ενότητα “Ηγέτες του ελληνικού κράτους” ζήτησε συγγνώμη για τυχόν λάθη στην ιστοσελίδα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως “δεν θα ξαναγράψουμε εμείς στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021″ την Ιστορία. Ούτε θα σβήσουμε κάποιους ανθρώπους και κάποια γεγονότα, ούτε θα προβάλλουμε άλλα. Η Ιστορία μας είναι αυτή που είναι”.

Αναφορικά με την κριτική για το σήμα της επετείου είπε “η Ιστορία μας είναι κυματιστή όπως το σήμα μας”, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι: “Δεν υπήρξε καν η σκέψη να υποκατασταθεί η σημαία ή ο σταυρός”.

Τέλος, η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρει ότι ως ενεργός πολίτης αποφάσισε να αναλάβει εκ νέου έναν τέτοιο ρόλο, χωρίς να έχει μετανοιώσει για το κόστος στην υγεία της που της στοίχισε η προσπάθεια του 2004, και καταλήγει: “Ό,τι έκανα, το έκανα για τη χώρα μου και δεν ζήτησα τίποτα σε αντάλλαγμα”.

loading...