“Τυχοδιώκτες ” V/S Κομματοπατριωτών ;

Κώστα  Δημ Χρονόπουλου  
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Ανεδαφική και ανθελληνική η δήλωση /ανάρτηση του κ. πανεπιστημιακού ιστορικού -της Νεότερης Ιστορίας -και μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της Αξ. Αντιπολίτευσης.
Χαρακτήρισε  ως: Έωλη, τυχοδιωκτική, μοιραία και αυτοχειριαστική για την Ελλάδα, την συμφωνία (με Κύπρο, Ισραήλ) του Εast Med Αγωγού.
Τ υ χ ο δ ι ω κ τ ι κ ή συμφωνία  (;). Τι θέλει να (μας) πει ο γραμματιζούμενος “ποιητής” καθηγητής;
Είναι αποκαρδιωτικό το ότι αγνοεί (λέτε;) την προσβλητική, κακόσημη, απαξιωτική σημασία της λέξης.
Προξενεί αλγεινή εντύπωση η ασύγγνωστη χρησιμοποίησή της προκειμένου να χαρακτηρίσει την συμπεριφορά /συμφωνία για τον αγωγό. Αλλά το χείριστο της υπόθεσης βρίσκεται αλλού: Η …”τυχοδιώκτρια /τυχοδιώκτισσα Ελλάδα φέρθηκε … τυχοδιωκτικά απέναντι -και – σε ένα κομμάτι του Ελληνισμού – την Κύπρο μας !!!. Αδιανόητο, ανόητο, ανήκουστο, προσβλητικό.
Τυχοδιωκτική συμπεριφορά έναντι του ίδιου του … εαυτού μας; Το έχετε ξανακούσει;  Εκτός αν για κάποιους λεβέντες ελληνόφωνους, η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα και ο κυπριακός ελληνισμός είναι κάτι άλλο από τον ελλαδικό!
Τυχοδιώκτες λοιπόν εμείς, καθώς και οι Κύπριοι αδελφοί !!!.
Προγενέστερα, κα “Ιστορικός” μας ενημέρωνε (ανιστόρητα) πως κατά την καταστροφή της Σμύρνης, οι Έλληνες … συνωστίζονταν στην παραλία (για περίπατο ή αποφυγή της σφαγής τους;).
Τώρα μαθαίνουμε πως “και η Κύπρος έχει ευθύνες”. Τι συμβαίνει επιτέλους; Κάποιοι έχουν πάθει κομματική /(κ) οπαδική παράκρουση;
Που το πάνε; Τι ζητάνε; Να αβαντάρουν τον κο Ερντογάν;
Θα ήταν λάθος από μέρους μου να εξηγήσω στον κο Καθηγητή , καθώς και σε πολλούς ομοϊδεάτες συντρόφους του, την σημασία, τα οφέλη του Eastmed. Δεν πιστεύω πως θα καταλάβουν (ή θα αποδεχτούν) τα αυτονόητα.

Προτείνει: “Τον διάλογο, τη συνεργασία, την διαπραγμάτευση, αντί να “βγάζουμε τα μάτια μας”. Σε ποιούς τάχα απευθύνεται;  Ποιός διαφωνεί; Ουδείς.
Εκτός από την … κοινή λογική, την έλλειψη παρατηρητικότητας, την μακροχρόνια πραγματικότητα, την ιστορική ανάγνωση. Δεν έχει ακούσει, δει, πληροφορηθεί για τις χιλιάδες των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων ο κος Καθηγητής;  Για τις ανερυθρίαστες, ωμές, θρασύτατες απειλές των γειτόνων σε βάρος της εθνικής μας ακεραιότητας;
Τα οθωμανικού μεγαλείου παλάτια του αλλοπαρμένου Τούρκου Προέδρου;
Δεν ανησυχεί όταν δηλώνει πως επιδιώκει να φθάσουν τα σύνορα της καρδιάς του (…Ρετζέπ ο ….Μεγαλόκαρδος) και πέραν των συνόρων της πάλαι ποτέ κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;
Δεν ηχεί κανένα καμπανάκι αφύπνισης, η δήλωση του Τούρκου Προέδρου πως : “είναι …. οικοδεσπότης της Ευρώπης”;
Τι περιμένουν κάποιοι δικοί μας, αλλά και τα νανώδη ευρωπαϊκά πολιτικά αναστήματα; Να δουν (όπως κάποτε) τους Τούρκους προ της Βιέννης για να ξυπνήσουν;

ΥΓ Η προστασία των συμφερόντων της Πατρίδας , του Ελληνισμού, δεν αποτελεί τυχοδιωκτισμό αλλά ύψιστο καθήκον. Κάτι που δεν αποδέχονται μόνον οι εθνομηδενιστές,
     οι ανιστόρητοι , οι παγκοσμιοπληγικοί, οι κομματοπληγικοί, οι αριβίστες /τυχοδιώκτες  διεθνιστές, οι ελληνόφωνοι και οι ανθέλληνες.

loading...