Patriot από την Θεσσαλονίκη ή την Ελευθερούπολη στο… Ριάντ; – Δίκη ή κατ’ευθείαν εκτέλεση αν «στραβώσει» κάτι;

«Ελλάδα και Σ. Αραβία έχουν συμφωνήσει την αποστολή ελληνικής συστοιχίας αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στη Σ. Αραβία για να αντιμετωπιστούν πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν», επιμένουν φήμες και πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Η Σαουδική Αραβία θα αναλάβει έτσι την δωρεάν αναβάθμιση των συστημάτων της (ιδίως του ραντάρ AN/MPQ-53 σε AN/MPQ-65)». Οι άλλες πέντε θα μείνουν με το παλιό ραντάρ!

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑ διαθέτει 6 Μοίρες Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot, με συνολικά 2 Κέντρα Συντονισμού-Πληροφοριών και 6 Σταθμούς Ελέγχου Εμπλοκής με 6 Σταθμούς εκτόξευσης το καθένα.

Αν τελικά στείλουμε Patriot θα πρόκειται για μία από τις Μοίρες ή της Θεσσαλονίκης ή της Ελευθερούπολης Καβάλας που καλύπτει τον Εβρο.

Θα είναι όμως καλύτερα προστατευμένο το… Ριάντ από τους Ιρανούς, μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα καταστούν πλήρως επιχειρησιακά τον Απρίλιο ή το Μάιο του 2020.

Αν γίνει καμία «στραβή» και περάσουν τα τουρκικά μαχητικά από το τομέα που καλύπτει το Patriot που θα πάει στο Ριάντ, οι υπεύθυνοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, θα θέλουν να προηγηθεί δίκη ή θα δεχθούν να εκτελεστούν κατ’ευθείαν;

loading...