Βίντεο-ντοκουμέντο από την δολοφονία Σουλεϊμανί: Πύραυλοι Hellfire πλήττουν το αυτοκίνητό του

Η αμερικανική επιδρομή, με την οποία σκοτώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη ο ιρανός αντιστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί ανοίγει μια περίοδο έντονης ανησυχίας, με το κλίμα στον Κόλπο να είναι πλέον σχεδόν πολεμικό.

Το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως διεξήγαγε την ενέργεια αυτή κατόπιν διαταγής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή πραγματοποιήθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper, το οποίο έπληξε με πυραύλους Hellfire δύο οχήματα που μετέφεραν τον Σουλεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε οδό πρόσβασης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις, δεύτερος στην ιεραρχία της Χασντ αλ-Σάαμπι, ενός συνασπισμού κυρίως φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών ο οποίος έχει πλέον ενταχθεί στον ιρακινό τακτικό στρατό, έχασε επίσης τη ζωή του κατά την επίθεση αυτή.

Αυτού του είδους οι φόνοι ξένων στρατιωτικών φέρνουν στο νου τις μεθόδους του ισραηλινού στρατού μάλλον παρά αυτές των Αμερικανών στρατιωτικών, οι οποίοι οργανώνουν συνήθως με ακρίβεια επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεών τους, όταν θέλουν να εξοντώσουν καταζητούμενους όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ή, πιο πρόσφατα, ο αρχηγός της οργάνωσης ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

loading...