Το μυστικό τηλεφώνημα του father Alex Karloutsou στον Αμερικανό Πρόεδρο Bill Clinton την τραγική νύχτα της τραγωδίας στα Ίμια


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ :
Τι αποκαλύπτει ο θείος του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου για την νύχτα των Ιμίων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μια ακόμα ψηφίδα στο πάζλ της τραγωδίας των Ιμίων αποκαλύπτεται σήμερα με το ντοκουμέντο μαρτυρία που φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας. Το 2019 επισκεφθήκαμε το μαρτυρικό ημιπεδινό χωριό της Ηλείας Λατζόι και εν αγνοία του ισχυρού ανδρός .

Τόπο καταγωγής του κληρικού π. Αλέξανδρου Καρλούτσου ο οποίος έφυγε μη έχοντας ακόμα συμπληρώσει τα τρία έτη του με τους γονείς του για την Νέα Γη της επαγγελίας, τις ΗΠΑ. Η ζωή του π. Αλέξανδρου είναι όντως ένα βιβλίο -που γράφεται έτσι και αλλιώς από τον ίδιο στα απομνημονεύματα του – αλλά όσο η δημοσιογραφική σκαπάνη σκάβει και ερευνά βρίσκει. Χωρίς να γνωρίζουμε τι πρόκειται να βρούμε σε ένα απλό οδοιπορικό πέσαμε κυριολεκτικά σε μια συγκλονιστική μαρτυρία που ρίχνει φως σε εκείνες τις δύσκολες ώρες που διαδραματίζονταν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου στα τέλη ιανουαρίου του 1996. Για τις ανάγκες του οδοιπορικού μας μιλήσαμε με αρκετό κόσμο για τον άνθρωπο Αλέξανδρο Καρλούτσο. Μια παρεξηγημένη ή και αμφιλεφγόμενη αλλά πολύ ισχυρή προσωπικότητα, που τιμά τον Ελληνισμό των ΗΠΑ αλλά και εμάς τους Έλληνες. Προσωπικά τον γνωρίζω περισσότερα από 27 έτη. Στο οδοιπορικό μας μάθαμε πολλά και ακούσαμε περισσότερα. Σταθήκαμε όμως σε μια όντως πραγματικά συγκλονιστική μαρτυρία για την οποία ούτε καν είχαμε προετοιμαστεί. Στην κάμερα μας μιλά ένας σεβάσμιο γέρων. Απλός, σεμνός και ταπεινός άνθρωπος. Αυτά που αποκαλύπτει είναι σημαντικά και θα τα αξιολογήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος μας. Τι αποκαλύπτει όμως ο γηραιός θείος το ισχυρού κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Οικουμεν ικού Πατριαρχείου, ο 89χρονος σήμερα κ. Ηλίας Μπιρτζίκης, από το χωριό Λατζόι του Ν. Ηλείας, για τον ρόλο του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου; Όσα μας είπε για την μυστική τηλεφωνική παρέμβαση στον Αμερικανό Πρόεδρο Bill Clinton εκείνο το τραγικό βράδυ του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου ανοίγουν ακόμα μια σελίδα στα όσα έχουν γραφεί για εκείνην την τραγική βραδιά της τραγωδίας των Ιμίων. Μια άλλη μάχη δίδονταν στις ΗΠΑ σε ένα γραφείο στην Νέα Υόρκη. Την μάχη αυτή φέρεται να έδιδε από το γραφείο του στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ή και από την Ουάσιγκτον στην οποία κατευθύνθηκε εκείνες τις ημέρες που η Ελλάδα ήταν ανάσταση ο κληρικό π. Αλέξανδρος Καρλούτσος. Πρίκειται όντως για μια συγκλονιστική μαρτυρία που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά και εν αγνοία του ιδίου του κληρικού Αλέξανδρου Καρλούτσου.

Δείτε την συγκλονιστική μαρτυρία συνέντευξη – εξομολόγηση του γέροντα Ηλία Μπιρτζίκη. Συζήτηση – συνέντευξη εφ όλης της ύλης!
https://www.alexstefanopoulos.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :