Έχετε Facebook- Messenger; Διαβάστε οπωσδήποτε την είδηση

Από τις αναλύσεις διαφόρων φημών που εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο, προκύπτει η είδηση ότι το Facebook
θα εφαρμόσει τη δική του βιομετρική πιστοποίηση προσώπου για την εφαρμογή του Messenger και αυτό το επιβεβαιώνει και μια πρόσφατη έκθεση του Zak Doffman για το Forbes.

Η ερευνήτρια Jane Manchun Wong είχε γράψει στο Twitter ότι η εταιρεία κοινωνικών μέσων (FB) εργάζεται για μια λειτουργία ξεκλειδώματος παρόμοια με το Face ID, αλλά η εταιρεία έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα χρησιμοποιήσει βιομετρική ασφάλεια. Ένα screenshot υποδεικνύει ότι η λειτουργία θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί όταν ο χρήστης εγκαταλείπει το Messenger ή μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο και ότι τα βιομετρικά δεδομένα δεν μεταδίδονται ή αποθηκεύονται στους διακομιστές του Facebook.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στον Doffman ότι η εταιρεία “θα χρησιμοποιήσει τις ρυθμίσεις Face ID στη συσκευή, όχι στη δική μας έκδοση” για χαρακτηριστικά απορρήτου όπως το βιομετρικό ξεκλείδωμα.

Το MSPoweruser ερμηνεύει τη δήλωση του Facebook ως σιωπηρή επιβεβαίωση ότι το Facebook σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις εγγενείς βιομετρικές δυνατότητες των mobile συσκευών για το Messenger. Το ίδιο άρθρο συμπληρώνει ότι η λειτουργία αυτή τη στιγμή είναι πειραματική και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα φτάσει ποτέ στο κοινό.

ΠΗΓΗ: techingreek.com,

loading...