Άγκυρα για EastMed και ελληνική ΑΟΖ: «Η βρώμικη συμφωνία σας θα καταρρεύσει»

Η Άγκυρα όπως ήταν φυσικό δεν άφησε αναπάντητη την υπογραφή του EastMed και την έμμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι δήλωσε σήμερα ότι κάθε σχέδιο που αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτύχει.

«Η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed είναι ένα νέο παράδειγμα μάταιων προσπαθειών στην περιοχή να αποκλείσουν την χώρα μας και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο πιο οικονομικός και ασφαλής δρόμος για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο και η διανομή τους στις καταναλωτικές αγορές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, είναι η Τουρκία», υπογράμμισε ο Ακσόι στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Ο αποκλεισμός τόσο ο δικός μας όσο και των Τουρκοκύπριων είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι κάποιες χώρες επιδιώκουν κακές πολιτικές συμφωνίες αντί της συνεργασίας. Υπενθυμίζουμε στους εμπνευστές αυτού του σχεδίου ότι αυτές οι βρώμικες συμφωνίες δεν έχουν μέλλον, όπως συνέβαινε στο παρελθόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιπλέον πριν την υπογραφή της συμφωνίας, τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο!

loading...