Φοιτητικό επίδομα: Τελειώνει ο χρόνος για τις αιτήσεις – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Έως την
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλουν αιτήσεις στο https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov προκειμένου να διεκδικήσουν το φοιτητικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σύμφωνα με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Πρόκειται για το Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Για τους φοιτητές που σπουδάζουν στον τόπο της κατοικίας τους είναι 200 ευρώ, ενώ για όσους φοιτούν σε Ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους είναι 380 ευρώ τον μήνα.

Οι δικαιούχοι

-Το κατά κεφαλήν εισόδημα τους κατά το προηγούμενο της υποτροφίας φορολογικό έτος 2017 δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.500 ευρώ , βάσει τις φορολογικής δήλωσης στην οποία οι υποψήφιοι περιλαμβάνεται ως υπόχρεος ή εξαρτώμενο μέλος.

-Δεν είναι πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ.

-Δεν έχουν υπερβεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη του πτυχίου.

-Έχουν επιτύχει στο 60% των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται της υποτροφίας (2017-2018), πλην των πρωτοετών.

Εξαιρέσεις

Εξαιρούνται φοιτητές Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).

loading...