Δημοσίευμα σοκ Ρωσικού ΜΜΕ – Να μην στείλει η Ελλαδα στρατό στην Λιβύη έτσι και αλλιώς δεν έχετε ικανοτητες

Η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα αποστολής δυνάμεως στην Λιβύη, την στιγμή που υπάρχουν εκεί τουρκικές δυνάμεις, αναφέρει επιδεικτικά ο ρωσικός & τουρκικός τύπος!
Μας “ζύγισε” το τουρκικό “βαθύ” κράτος, και μέσω του πλήρως ελεγχόμενου τύπου του, εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να στείλει ικανές δυνάμεις στην Λιβύη, διότι εκεί θα “αντιπαρατεθούν” ουσιαστικά με τις …τουρκικές.

Βέβαια οι Τούρκοι αξιωματούχοι οι οποίοι “κρύβονται” επιμελώς πίσω από τέτοια άρθρα σε μεγάλες εφημερίδες, ξεχνούν και κυρίως αποκρύβουν και από τους εαυτούς τους, την πραγματικά μεγάλη και τρομερή ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ξεχνούν επιδεικτικά οι ίδιοι “αξιωματούχοι” για παράδειγμα,  τι σε όλες τις ειρηνευτικές αποστολές που έλαβε μέρος ο ελληνικός στρατός, απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από συμμάχους και “εχθρούς”, κάτω μάλιστα από αντίξοες συνθήκες.

Ξεχνούν ότι, η ελληνική αεροπορία έχει πάρει τα εύσημα από Αμερικανούς, Ισραηλινούς, αλλά και Ρώσους, που έχουν πάντα “καλές” πληροφορίες, σε όλες τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ενώ σκόπιμα δεν θυμούνται ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό έχει αποσπάσει τρομερά σχόλια σε πλειάδα αναλόγων νατοϊκών ναυτικών ασκήσεων.

Τέλος ξεχνούν σκόπιμα ότι Ισραηλινοί ανώτατοι αξιωματικοί, μετά από  διεθνή άσκηση “Blue Flag” στο Ισραήλ, είχαν δηλώσει ανεπίσημα ότι,  η ελληνική ΠΑ, μπορεί μέσα σε 48 ώρες να κάνει “σκόνη” την τουρκική πολεμική αεροπορία, αυτήν την στιγμή. 

Το τουρκικό άρθρο επικαλείται μάλιστα και ειδικούς, οι οποίοι “εκτιμούν” ότι η πρόταση της Ελλάδας για την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων κάτω από μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας.

Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι η Αθήνα δεν έχει την ικανότητα να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Αυτή είναι η άποψη Τούρκων ειδικών για τον ελληνικό στρατό, αλλά νομίζουμε ότι απλά προσπαθούν να διεξάγουν μια κακής ποιότητας προπαγάνδα, διότι πολύ απλά “φοβούνται” τους Έλληνες στρατιωτικούς, μέσα σε μια χώρα  όπως η Λιβύη, στην οποία ακόμα και οι Βερβέροι και οι Τουαρέγκ, γνωρίζουν και σέβονται τον ελληνικό πολιτισμό και αποκαλούν ακόμη και σήμερα την Κων/πολη με το ελληνικό της όνομα, για όσους δεν γνωρίζουν. 

Στην προσπάθεια της Άγκυρας μέσω μεγάλης τουρκικής εφημερίδας να συκοφαντηθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αναφέρεται μάλιστα και Ρώσος ειδικός. 

Πρόκειται για τον Aleskey Khlebnikov, ειδικό εμπειρογνώμονα σε ζητήματα Μέσης Ανατολής, ο οποίος έκανε δήλωση για Λιβύη, Ελλάδα και Τουρκία, τονίζοντας ότι απαιτείται περισσότερη  αυτοκυριαρχία όλων των πλευρών.

Σύμφωνα με τον Khlebnikov, η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει όσο γίνεται μεγαλύτερη προσοχή από τις υπόλοιπες  ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να είναι μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

“Ως εκ τούτου, η Αθήνα δεν πρόκειται να στείλει τα στρατεύματά της στη Λιβύη, επειδή ως μέλος της ΕΕ και του  ΝΑΤΟ  δεν επιθυμεί καμία ένταση”, συνεχίζει ο ίδιος.

Ο Ρώσος ειδικός συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε:

“Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Αθήνα δεν θα στείλει τα στρατεύματά της, είναι ότι η χώρα αυτή δεν διαθέτει αρκετή στρατιωτική ικανότητα, για να πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχείρηση. Ακόμη και αν αυτή η αποστολή όμως υλοποιηθεί, ο Χαφτάρ, τον οποίο υποστηρίζει η Ελλάδα, δεν θα έχει να τις προσφέρει κανένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα, σε σχέση με τον πρωθυπουργό Σαράτζ”.

Ο Άραβας δημοσιογράφος Abdul Bari Atwan πιστεύει ότι μια τέτοια αποστολή θα φέρει ακόμα πιο κοντά μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ως ένα “πρώτο βήμα”.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η σύγκρουση στη Βόρεια Αφρική θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει τριγμούς και διχασμούς εντός του  ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε  ότι οι δύο γνωστές υπερδυνάμεις ( ΗΠΑ-Ρωσία) θα μπορούσαν επίσης να εμπλακούν και αυτές σε αυτόν τον πόλεμο.

Το μόνο που δεν μας είπαν όλοι  αυτοί οι “κύριοι”, είναι αν οι Τούρκοι θα επιβιώσουν σε μια χώρα όπως η Λιβύη, στην οποία όλες οι φυλές και σχεδόν όλοι οι Λίβυοι τους διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι είναι έτοιμοι να διώξουν τους νεο-Οθωμανούς Τούρκους.

loading...