Καιρός: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι και βροχές – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο

Η επικράτηση χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις σχετικά υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια θα έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση του ενισχυμένου βορείου ρεύματος στο Αιγαίο έως το Σάββατο.

Οι ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνοδευτούν από τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σχετικά υψηλά στην Κρήτη. Στον προγνωστικό χάρτη παρουσιάζεται το πεδίο των ανέμων το μεσημέρι της Παρασκευής καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις έως το Σάββατο.

Σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν από την αρχή του 24ωρου έως σήμερα το πρωί, στην Ανατολική Κρήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί σε Ποτάμους και Τζερμιάδο Λασιθίου (45 και 35 χιλιοστά αντίστοιχα), Άγιο Νικόλαο (27) και Ιεράπετρα (23 χιλιοστά).

Στο Αιγαίο οι μέγιστες ριπές ανέμου σήμερα έχουν φθάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα στην Τήνο (Πόρτο) και τα 98 χλμ/ώρα στην Κάρυστο (Παξιμάδα).

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: meteo.gr

loading...