Αισθητικές επεμβάσεις και τεχνητή γονιμοποίηση: Τι προβλέπουν τα ασφαλιστήρια υγείας

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στον τομέα της ασφάλισης, με πολλές εταιρίες να καλύπτουν τα έξοδα για αισθητικές επεμβάσεις, αλλά και τεχνητή γονιμοποίηση
Οι αισθητικές επεμβάσεις και η τεχνητή γονιμοποίηση, παροχές που ενδιαφέρουν τις γυναίκες, παραδοσιακά δεν καλύπτονται από τα τυπικά προγράμματα της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

Ωστόσο αρκετές εταιρίες άλλαξαν πολιτική και καταβάλλουν πλέον αποζημιώσεις για επεμβάσεις που αξιολογούνται στις μέρες μας ως εξαιρετικά σημαντικές για την υγεία και την ποιότητα ζωής των γυναικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα περισσότερα ασφαλιστήρια υγείας καλύπτουν πλέον την προληπτική μαστεκτομή και την προληπτική ωοθηκεκτομή-σαλπιγγεκτομή. Επιπλέον, σε όσες περιπτώσεις χρειάζεται, καλύπτεται και η αισθητική αποκατάσταση μέσω πλαστικής χειρουργικής.

Κάτι ακόμα που απασχολεί πολύ τις γυναίκες στις ημέρες μας είναι το υψηλό κόστος της τεχνητής γονιμοποίησης. Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα έξοδα έως και για τρεις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια δεν καλύπτουν την τεχνητή γονιμοποίηση. Όμως αξίζει τον κόπο όποια γυναίκα ενδιαφέρεται να ερευνήσει καλύτερα την αγορά καθώς υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρουν εκπτώσεις για υπηρεσίες τεχνητής γονιμοποίησης σε συμβεβλημένα κέντρα.

Εκτός από το βασικό νοσοκομειακό πρόγραμμα, τα ασφαλιστήρια υγείας παρέχουν στις ασφαλισμένες δωρεάν checkup, ειδικά προσαρμοσμένων στις γυναικείες ανάγκες (π.χ. τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία).

Ρωτήστε τον ασφαλιστή σας αν το συμβόλαιο σας καλύπτει για απλή μαστογραφία ή για ψηφιακή, για υπέρηχο μαστών αλλά και για Παπ-τεστ με τη σύγχρονη μέθοδο thin prep.

Όπως είναι γνωστό τα νέα συμβόλαια υγείας παρέχουν μόνο επίδομα τοκετού αντί της κάλυψης εξολοκλήρου των εξόδων τοκετού όπως συνέβαινε με τα παλαιά συμβόλαια. Όμως όλα τα ασφαλιστήρια υγείας καλύπτουν τις διαγνωστικές εξετάσεις όπως ο προγεννητικός έλεγχος στην περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς και τα έξοδα νοσηλείας, που μπορεί να προκύψουν λόγω εμφάνισης επιπλοκών.

Ορισμένες εταιρίες παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες στις ασφαλισμένες τους οι οποίες είναι όντως δελεαστικές για τη σύγχρονη γυναίκα που φροντίζει την εμφάνισή της. Συγκεκριμένα παρέχουν πρόσβαση σε προνομιακά, εκπτωτικά πακέτα για διατροφολόγους και αισθητικά- Δερματολογικά κέντρα (θεραπείες προσώπου σώματος, laser κ.α.).

Τις υπηρεσίες αυτές μπορούν να τις εκμεταλλευτούν όλες οι γυναίκες είτε πρόκειται για απλά αισθητικούς λόγους είτε λόγω ανάγκης, που προκύπτει από χρόνια ή έκτακτα προβλήματα υγείας.

https://ygeiamou.gr/

loading...