Κανείς δεν υπολογίζει την Ελλάδα:Ο Πούτιν δέχθηκε ως δώρο από τον Ερντογάν το βιβλίο της συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης – Στη «γωνία» η Ελλάδα!

Η Ελλάδα είναι μόνη της και αυτό είναι ξεκάθαρο. Χθες ο Τραμπ, σήμερα ο Πούτιν. Κανένα σχέδιο δεν θα επιβιώσει χωρίς την Τουρκία, είπε ο Ερντογάν σήμερα. «Έχουμε δικαίωμα λόγου, έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή».

Η άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει απερίφραστα και ξεκάθαρα, όχι μόνο κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά σε κάθε… ευκαιρία, τα όσα κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως είναι «αέρας στα πανιά» του Τούρκου προέδρου.

Φάνηκε και την Τετάρτη (08.01.2020) όταν κατά την τελετή εγκαινίων του αγωγού Τurkish Stream και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλευρό του, ο Ερντογάν “αποφάσισε” ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα παρέμβασης σε κάθε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο!

Και όχι μόνο έχει δικαίωμα επέμβασης αλλά όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς την Τουρκία, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιβιώσει.

Το χειρότερο όλων όμως βρίσκεται αλλού. Ο Ερντογάν δώρισε στον Πούτιν το βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνεται η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, με τον Ρώσο Πρόεδρο να το δέχεται!

Τι σημαίνει αυτό απλά; Ότι το παιχνίδι είναι στημένο εις βάρος του Ελληνισμού, με λίγα λόγια, τώρα τρέχουμε και δεν φθάνουμε!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«O στόχος των ερευνών μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Φυσικά, η Τουρκία θα έχει δικαίωμα λόγου για κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο αφού έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή», είπε ο Ερντογάν.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δέχθηκε ερώτηση για τις προκλήσεις της Τουρκίας στη Λιβύη.

Στην ερώτηση που έκανε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε «Συμφωνείτε με τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο; Είστε πρόθυμος να μιλήσετε στον φίλο σας τον Ερντογάν για να σταματήσει;».

Ο κ.Τραμπ απάντησε «Ναι, μιλάμε μαζί του, όταν πρόκειται για τη Λιβύη μιλάμε με τον πρόεδρο Ερντογάν και μιλάμε με πολλές άλλες χώρες». Πρόσθεσε δε πως συνομιλεί με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ελληνας πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας «μπορώ να κάνω μια επισήμανση;» και ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο τη στήριξή του ώστε να μην τεθεί σε ισχύ η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. «Παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και προκαλεί αστάθεια σε μια περιοχή που είναι ήδη προβληματική» είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία Αγκυρας και Τρίπολης.

loading...