ΔΙΧΟΝΟΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης


Αντιστράτηγος ε.α
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
Είναι θλιβερό το φαινόμενο να επαναλαμβάνεται, στην ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας και σε διάφορες μορφές, η κατάρα της φυλής μας που είναι η «Διχόνοια». Αυτή που δεν αφήνει, τον χαρισματικό κατά τ’ άλλα Έλληνα, να φθάσει στο επίπεδο που του ανήκει.
          Με το πρόσφατο ταξείδι του Πρωθυπουργού της χώρας μας στη Η.Π.Α., διαπιστώσαμε από τις διαστάσεις των κομμάτων της Πατρίδος μας σε συμπεράσματα και πάλι ο αιώνιος διχασμός,ακλόνητος συνεχίζεται στην χώρα μας, με την εκτός ελέγχου ρητορική αντιπαράθεση με ψευδεπίγραφα διλήμματα. Ουδείς ασχολείται, βεβαίως, με την ανάγκη συνθέσεως “Ανατολής” και “Δύσεως” που είναι σχεδόν το ζητούμενο εδώ και αιώνες.
    -Λαϊκιστές και δημαγωγοί πολλές φορές και στην αρχαιότητα, παραπλανούσαν το Λαό και αδικούσαν αθάνατες επιφανείς προσωπικότητες, για να επικρατούν οι μέτριοι. Ιδού το τέλος, Δειγματικά μερικών εξ αυτών:
      .ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ στα 500π.χ. 80 ετών στην εξορία από την πείνα.
      .ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ στα480 π.χ.65 ετών στην εξορία.
      .ΑΙΣΧΥΛΟΣ στα 456π.χ. 69 ετών στην εξορία.
      .ΠΕΡΙΚΛΗΣ στα 429 π.χ. 66 ετών στην φυλακή.
      .ΗΡΟΔΟΤΟΣ στα 426 π.χ. 59 ετών στην εξορία
      .ΣΩΚΡΑΤΗΣ στα 399 π.χ. 71 ετών, καταδικάστηκε και ήπιε το κώνειο.
      .ΠΛΑΤΩΝ στα 374 π.χ. 80 ετών στην εξορία.
      .ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ στα 322 π.χ. 62 ετών, δηλητηριάστηκε.
       Και! Πολλοί άλλοι…..   
 
   -Ο Έλληνας έκαμε την Επανάσταση του 1821, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, και στην συνέχεια επηρεασμένος από τα μίση και τα πάθη των πρωταγωνιστών, κόντεψε να χάσει κάθε ελπίδα Ελευθερίας. Αποτέλεσμα! Να επέμβουν οι ξένες δυνάμεις, για να μας βγάλουν από την δεινή θέση που κατέληξε η Παλιγγενεσία των Ελλήνων από τα πολιτικά μίση και πάθη της εποχής εκείνης. Έκτοτε η Ελλάς κληρονόμησε την κηδεμονία των μεγάλων, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και από την οποία, με την κομματική νοοτροπία που επικρατεί ακόμη στην χώρα μας, ουδέποτε θα απαλλαγεί.
Δημιούργησε το έπος του ’40, δίδοντας πρωτοποριακά την ελπίδα σ’ όλο τον τότε κόσμο το μη ακατανίκητο του Φασιστικού Στρατού, όταν τα κράτη της  Ευρώπης σαν χάρτινοι πύργοι ένα-ένα έπιπταν   Και! όταν μετά από μερικά χρόνια τελείωσε ο Β!Π.Π. και ήλθε η σειρά του να καρπωθεί τους κόπους, τις επιτυχίες και τις θυσίες του, δημιούργησε μερίδα πλανεμένων Ελλήνων πολιτικών και πολιτών, με μίση και πάθη μεταξύ μας, τον Ελληνοσπαραγμό του εμφυλίου  και αφού κατέστρεψε για άλλη μια φορά την Ελλάδα με ανεπούλωτες μέχρι σήμερα πληγές, κόντεψε παραλίγο ακόμη και να την ακρωτηριάσει και να την θέσει για πολλά χρόνια, σε πολιτική και δημοκρατική αιχμαλωσία.
Όλοι γνωρίζουμε από την μελέτη ιστορικών γεγονότων της πατρίδος μας, πόσα δεινά και εθνικές συμφορές έφερε στον τόπο μας, ο Ελληνικός διχασμός, ο οποίος λες και αποτελεί κατάρα στο έθνος μας.
Ο Ελληνικός διχασμός της Ελλάδας (διχόνοια), κατά καιρούς φούντωνε και ήτο κυρίως έργο πολιτικών παρατάξεων και αρχομανίας ορισμένων, οι οποίοι κατώτεροι των περιστάσεων, έγραψαν πολλές φορές θλιβερές και ολέθριες ιστορικές πράξεις για τον τόπο μας.
Αποτέλεσμα! το ζωοφόρο και χαρισματικό έθνος των Ελλήνων δεν μπόρεσε όχι μόνο να διατηρήσει την εδαφική επικράτεια των Ελλήνων, αλλά να απολέσει εδάφη, που ανήκαν από αιώνες, ιστορικά, εθνολογικά και γλωσσικά σε ακραιφνή Ελληνικά φύλλα.
Μόνο σε αναλαμπές στην ιστορία μας εθνικών ομοψυχιών, πρόσφατα (1912-1914) και 1940, επέτυχαν να φθάσουν τα σύνορά μας έστω στα σημερινά όρια και να δημιουργήσουν το αθάνατο έπος του 40, διατηρώντας έτσι το αθάνατο ελληνικό πνεύμα.
Σήμερα, γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας, ότι μόνο με ομοψυχία όλων μας, με διατήρηση των αρχών και παραδόσεων της φυλής μας, με δικαιοσύνη και παραδειγματισμό των πολιτικών και πνευματικών ταγών του τόπου μας, υπάρχει ελπίδα να επιβιώσει, στο μελλοντικό διάβα  της πατρίδος μας, το Ελληνικό έθνος. Και! Αυτό θα γίνει μόνο όταν οι πολιτικοί μας με τις πράξεις των θ’ αποδείξουν ότι η ενασχόληση στην πολιτική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.
Μετά από τα παραπάνω διερωτάται λοιπόν ο Έλλην πολίτης, όταν αυτήν την ανάγκη που αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος Έλλην, γιατί δεν την αντιλαμβάνεται ο πολιτικός κόσμος της πατρίδος μας;
Ας βγει λοιπόν μια φορά ένας πρόεδρος κόμματος της αντιπολίτευσης και να δώσει «Συγχαρητήρια» σε όποια κυβέρνηση για την επιτυχία της σε κάποιο τομέα. Δηλ. στην Ελλάδα καμία κυβέρνηση, δεν πέτυχε τίποτα ποτέ;
Ποιος! κύριοι πολιτικοί άνδρες να σας πιστέψει; Και Γιατί; Όταν είστε στην κυβέρνηση καυχάστε ότι όλα είναι ρόδινα στην Ελλάδα και όταν είστε στην αντιπολίτευση διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας, ότι η χώρα διαλύεται.
Πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να επικρατήσει, η πολιτική εντιμότης και ειρήνη στην πατρίδα μας, και όχι μόνο δεν θα υπάρξει πολιτικό κόστος, αντίθετα πιστεύω, εάν αυτό αποτελέσει συλλογική προσπάθεια των πολιτικών μας, θα αποβεί σε μεγάλο Εθνικό και Πολιτικό κέρδος για την χώρα μας και οι πολιτικοί μας θα πάρουν την θέση που πρέπει στην εκτίμηση του Ελληνικού Λαού.
      Έλεγε ο αρχαίος τραγικός ΑΓΑΘΩΝ(450-400Π.Χ.)
      “Τον άρχοντα τρειών δει μέμνησθαι,
         πρώτον μεν ανθρώπων άρχει,
          δεύτερον κατά νόμον άρχει,
           τρίτον ουκ αεί άρχει..”

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης


Αντιστράτηγος ε.α
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

loading...