Δημοσίευμα – βόμβα τουρκικής εφημερίδας: Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει τη συνεργασία της στην ανατoλική Μεσόγειο, υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, o Τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι «για να αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ. Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία». Ο Ουνάλ Αταμπάι υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου- έχει ξαναζητήσει βάση στην Τουρκία και το 1944 και αργότερα επί Στάλιν το 1945, ωστόσο το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

loading...