Ο ΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ

Ο ΦONOΣ ΓOYΕΣΤΕΡΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ!


Tom Winter, Fort Rus,
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού 

Με την δολοφονία του Στρατηγού Σουλεϊμανί οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις που ήθελαν να εξασθενίσουν.

 Στις Ηνωμένες Πολιτείες πανηγυρίζουν τον σκοτωμό του Διοικητή των ιρανικών επιλέκτων ταγμάτων Al–Quds Γκασέμ Σουλεμαϊνί κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. 

Αλλά ο θάνατός του και του υπαρχηγού Ιρακινής Πολιτοφυλακής θα εξαπολύσει δυνάμεις που η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να ή να ελέγξει ή να συγκρατήσει.

Όπως εξήγησε και ο Ζλάτκο Περσίνιτς στην γερμανική εκπομπή του καναλιού Ρ.Τ, με τον φόνο του Στρατηγού και Διοικητή της Φρουράς της Ιρανικής Επανάστασης Γκασέμ Σουλεμαϊνί οι ΗΠΑ καταπάτησαν ένα άγραφο νόμο: Δεν σκοτώνεις κανέναν υψηλόβαθμο αξιωματικό ξένου στρατού.

Με αυτή την πράξη ο Λευκός Οίκος κήρυξε τον πόλεμο εναντίον του Ιράν και άναψε την θρυαλλίδα που θα μπορούσε να βάλει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής.

Υποκρίνονται πως θέλουν να σταθεροποιήσουν την περιοχή. Αλλά το γεγονός ότι έχουν χαρακτηρίσει μονομερώς την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά σαν «τρομοκρατική οργάνωση» δεν τους βοηθάει πολύ για δικαιολογία του φόνου.

Το μήνυμα του Λευκού Οίκου στο Τουίτερ για την δολοφονία έγραφε:

«Με εντολή του Προέδρου ο αμερικανικός στρατός ανέλαβε αμυντική δράση για να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στο εξωτερικό, σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεμαϊνί, Διοικητή της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, χαρακτηρισμένης από της ΗΠΑ ως τρομοκρατικής οργάνωσης»

Ο θάνατος του Σουλεμαϊνί και του Αμπού Μαχντί αλ-Μουχαντίς, υπαρχηγού των Ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης(PMF), δεν πρόκειται ούτε την ιρανική πολιτική να αλλάξει ούτε να εξασθενίσει τις στοχευμένες οργανωτικές δομές.

Αντίθετα το χτύπημα θα εξαπολύσει δυνάμεις απρόβλεπτες σήμερα και διαμετρικά αντίθετες στις επιδιώξεις και στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ο Γκασέμ Σουλεμαϊνί, Διοικητής των ιρανικών ταγμάτων Al–Quds σκοτώθηκε με αμερικανικό πύραυλο. Η ιρανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές, χωρίς διπλωματικές περιφράσεις, ότι ο φόνος του θα επισύρει «σκληρή ανταπόδοση».

Από την ιρανική σκοπιά η ανταπόδοση είναι επιβεβλημένη ανάγκη. Μόνο που κανείς δεν ξέρει που, πως και πότε αυτό θα συμβεί.

Μια ανεπιθύμητη από τις ΗΠΑ συνέπεια θα είναι ότι και οι ίσως διστακτικές δυνάμεις στο Ιράκ θα συνταχθούν με τους αντιπάλους των ΗΠΑ στο αίτημα να τεθεί τέρμα στην συμφωνία ασφάλειας με την Ουάσιγκτον και να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί από το Ιράκ.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ: Πολύ σωστή η επισήμανση αλλά διαφωνούμε στο ότι αυτή η συνέπεια είναι ανεπιθύμητη, τουλάχιστον από πλευράς Τράμπ, ο οποίος δεν βλέπει την ώρα για να αποχωρήσουν  τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...