ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κατεβαίνουν» στο Καστελόριζο οι Τούρκοι – «Φουντώνει» η κρίση στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ετοιμάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις…

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πριν από λίγο, εξαπέλυσε νέες επιθέσεις κατά της Ελλάδας στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος.

Ο «Σουλτάνος» ισχυρίστηκε πως δίχως την έγκριση της Τουρκίας και της Λιβύης δεν είναι πλέον νομικά έγκυρη η διεξαγωγή γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δυο χώρες.

Απαγορεύει δηλαδή την οποία δραστηριότητα σε κομμάτι της Ελληνικής ΑΟΖ.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου, οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις από την Τουρκία θα αρχίσουν μέσα στο 2020 ακόμα και στο Καστελόριζο από σεισμογραφικό πλοίο Ορούτς Ρέις.

«Με την Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών. Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρείς θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία να συνοδεύουν το σεισμογραφικό και θα βρεθούν, εφόσον συμβεί αυτό, αντιμέτωπα με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν την τουρκική «κάθοδο», άπαξ και αυτή πραγματοποιηθεί.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι στέλνει στρατό στην Λιβύη προκειμένου να διασφαλίσει την σταθερότητα στην χώρα.

Δείτε τον χάρτη από την παράνομη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης που θέλουν να αξιοποιήσουν οι Τούρκοι, καταπίνοντας και το Καστελόριζο:

Υπενθυμίζεται πως το Καστελόριζο είναι σημείο-κλειδί για την Ελλάδα.

Αν οι Τούρκοι δεχτούν ότι η περιοχή του Καστελόριζου ανήκει στην Ελληνική ΑΟΖ, τότε, το ακριτικό μας νησί αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο και συνεπώς, η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο -και φυσικά ούτε με την Λιβύη_ όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και άρα οι Τούρκοι δεν θα μπορούν να βάλουν «χέρι» στους όποιους υδρογονάνθρακες της ευρύτερης περιοχής.

loading...