Δομές αλλοδαπών: Αντιδράσεις στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Κλείνουν μαγαζιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας (βίντεο)

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης πραγματοποίησαν σήμερα σύσκεψη με τους φορείς και τους Δήμους με αφορμή την στάση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά για τους αλλοδαπούς.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν όλοι οι παραγωγικοί φορείς της Λέσβου , ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, αντιπεριφερειαρχες, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α. Τον Δήμαρχο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κος Τζιμης καθώς για λόγους υγείας απουσίαζε. Την σύσκεψη παρακολουθούσαν με τηλεδιάσκεψη και επενέβησαν εκπρόσωποι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι από την Χίο και την Σάμο.

Ο κ. Μουτζούρης στην ομιλία του επεσήμανε όσα άκουσε κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης στην Αθήνα, λέγοντας ότι υπάρχει σύγχυση για τον σχεδιασμό στη Λέσβο αφού για την περίπτωση της Χίου, κατά τον ίδιο, η απόφαση έχει παρθεί και είναι τελεσίδικη. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη σοβαρή στάση απέναντι στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την τοπική κοινωνία και ειδικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας σημείωσε ότι θα πρέπει η Περιφέρεια να στραφεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Μετα από 2,5 περίπου ώρες συνεδρίασης και πολλές τοποθετήσεις αποφασίστηκε ότι η καταλυτική ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα είναι η 22η Ιανουαρίου 2020 ημερα Τετάρτη.

Η εβδομάδα που μας έρχεται θα είναι εβδομάδα συσκέψεων και έκτακτων συμβουλίων για να αποφασιστεί το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων που όπως ειπώθηκε αυτές θα είναι:

Διήμερο λουκέτο στο Βόρειο Αιγαίο (κλειστά καταστήματα και υπηρεσίες)
Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ταυτόχρονα σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου
Επίδοση ψηφίσματος στην Αθήνα στους αρμοδίους υπουργούς καθώς και τον πρωθυπουργό
Σε βάθος χρόνου και αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα θα αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις όπως είναι κλείσιμο λιμανιών και αεροδρομίων, κατάληψη δικαστηρίων και Γενικής Γραμματείας Β. Αιγαίου, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΥΠΕΣ και πολλές άλλες.

loading...