“Αγριεύουν τα πράγματα”: Οι Τούρκοι άλλαξαν τακτική «Θέλουν να μας ταπεινώσουν» (ΒΙΝΤΕΟ)


Έκαναν επίδειξη δύναμης και ικανοτήτων και αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Όπως σας ενημερώσαμε εχθές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr, το πρωί της Τρίτης τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από την ναυτική βάση της Λέρου.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά. Οι Τούρκοι στην ουσία βομβάρδισαν «εικονικά» την ναυτική μας βάση.Η ελληνική Άμυνα δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το τουρκικό μαχητικό, μέχρι που αυτό «έγλειψε» την ναυτική βάση.

Αν βρισκόμασταν σε περίοδο πολέμου θα χάναμε ανθρώπους και υλικοτεχνικά μέσα και το χειρότερο είναι ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ξαφνικά. Αφού δεν αντιληφθήκαμε τους Τούρκους και αφού δεν ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά, σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες, θα είχαμε την ίδια συμπεριφορά.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό και ελληνικά μαχητικά κατάφεραν να πετάξουν πάνω από την Κύπρο, χωρίς να τα αντιληφθούν οι Τούρκοι, επειδή τα ελληνικά μαχητικά πετούσαν κάτω από την εμβέλεια των ραντάρ, οπότε πιθανότατα οι Τούρκοι απάντησαν στην Ελλάδα, με τον εικονικό βομβαρδισμό.

Ο εικονικός βομβαρδισμός της Λέρου μας έδειξε δύο βασικά πράγματα. Το ένα είναι ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει αναβαθμιστεί και πλέον έχει ικανούς πιλότους. Το δεύτερο που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι και η Τουρκία και η Ελλάδα, είναι ισάξιες στον τομέα των επιχειρησιακών ικανοτήτων.

Η Τουρκία έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία είναι καθοριστικής σημασίας. Κάνει μακρόπνοα σχέδια τα οποία και εφαρμόζει, συν το ότι ο τουρκικός στρατός έχει αποκτήσει πολύτιμη πολεμική εμπειρία στην Συρία, στο Ιράκ και στην Λιβύη.

Η Ελλάδα από την άλλη έχει το πλεονέκτημα της «Άμυνας». Δεν είμαστε μια επιθετική χώρα αλλά έχουμε οχυρώσει τον Έβρο, τον “ουρανό μας” και τα νησιά μας, πράγμα που σημαίνει ότι αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν, θα συναντήσουν ισχυρή αντίσταση. Δεν είναι εύκολο να περάσουν οι Τούρκοι την ελληνική Άμυνα και αν το κάνουν, θα έχουν πολλές απώλειες. Αυτό ισχύει με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Οι Τούρκοι θέλουν μας «τελειώσουν». Θα τους το επιτρέψουμε;
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :