Ανησυχώ γιατί ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ηγέτης…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 20


Πολλές φορές έχω γράψει ότι ο Σουλτάνος της Τουρκίας είναι ηγέτης. Αποδεικνύεται καθημερινώς αυτή η παραδοχή, αφού μπορεί και ισορροπεί ανάμεσα στις δυο παγκόσμιες δυνάμεις, τη Ρωσία και την Αμερική. Είναι λαοπρόβλητος και στο εσωτερικό της χώρας του, παρ΄ ότι έχει φυλακίσει την “μισή” Τουρκία. Αφού ξέρει να χειρίζεται άριστα και με επιδεξιότητα τα πιο σοβαρά προβλήματα, αλλά και τα πλέον απλά φαινομενικά, τα καθημερινά!

Έτσι σε μια τέτοια επιδέξια κίνηση – άσχετα αν ήταν πραγματικά ανθρώπινη ή ήταν πολιτικάντικη – προχώρησε πριν λίγες ημέρες ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας λοιπόν, ακύρωσε το πρόγραμμά του προκειμένου να μεταβεί στην σεισμόπληκτη επαρχία Ελαζίγ στην Ανατολική Τουρκία, επισκεπτόμενος σημεία όπου αναζητούνται από Τούρκους διασώστες επιζώντες στα συντρίμμια που άφησε ο καταστροφικός σεισμός. Και όχι μόνο αυτό. Παρέστη στην κηδεία μητέρας και γιου που ήταν μεταξύ των νεκρών του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία. Δεν δίστασε δε, να σηκώσει το ένα φέρετρο στους ώμους του, αναγκάζοντας τα διεθνή ΜΜΕ να “παίζουν” αυτήν την ανθρώπινη εικόνα!

Έτσι δεν μπορώ παρά να ανησυχώ! Να ανησυχώ ιδιαίτερα και να σκέπτομαι πόσο επικίνδυνος είναι για την Πατρίδα μου αυτός ο μαέστρος της πολιτικής επιστήμης!

Όταν στην Ελλάδα οι ηγήτορές της είναι ακόμη μαθητευόμενοι στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

Όταν η Ελλάδα το 2017 και το 2018 βίωσε δυο τεράστιες καταστροφές και δεκάδες θύματα από φωτιές και πλημύρες και οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας έλαμπαν διά της απουσίας τους. Πιο συγκεκριμένα:

Κατά τις πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου του 2017, μετά από έντονη βροχόπτωση, μία “ξαφνική πλημμύρα” έπνιξε τη Δυτική Αττική και περισσότερο την Μάνδρα, την Νέα Πέραμο, την Μαγούλα και την Ελευσίνα, προκαλώντας τον θάνατο 24 ατόμων, ενώ υπήρξαν και μεγάλες υλικές καταστροφές. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα στην Αττική με βάση τον αριθμό των νεκρών.

Στις 23 Ιουλίου 2018 δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αττική, η πρώτη στην Κινέττα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στη δεύτερη περίπτωση η πυρκαγιά επεκτάθηκε και πέρασε μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Από τις δύο πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους (πληροφορίες από την ηλεκτρονική Βικιπαίδεια).

Στο διάστημα που μεσολάβησε αυτών των καταστροφών που ήταν η Περιφερειακή και Κεντρική Εξουσία της Πατρίδος μας; Πού ήταν η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, από τα υψηλότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Πού ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Είχαν κρυφτεί στα λαγούμια τους, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν κατάματα τον ελληνικό λαό που θρηνούσε τους δικούς του ανθρώπους. Εμφανίστηκαν μετά από πολλές ημέρες και προσπάθησαν να κάνουν το “μαύρο – άσπρο” μέσα στη δυστυχία των ανθρώπων που θρηνούσαν το χαμό των δικών τους ανθρώπων! Καταλάβατε γιατί ανησυχώ;;

Ανακηρύξτε ΑΟΖ τώρα…

Μου είπε σημαντικός Ελληνοαμερικανός παράγοντας, πως εκτιμά ότι η εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σηματοδοτεί την τελευταία φάση εισόδου της Ελλάδος στην ΝΤΠ. Αφού θα επιβληθούν οι κανόνες της Παγκοσμιοποίησης μέσω της πολυπολιτισμικότητας που επιβάλλεται στην Πατρίδα όταν οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, που εισέρχονται σε αυτήν και στην κυριολεξία την καταλαμβάνουν, θα αφομοιωθούν. Πρωτεύοντα ρόλο σε αυτήν την βίαια επιβολή παίζει το Ινστιτούτου ανοικτής κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ με τους πρώην Προέδρους Μπους, Κλίντον και Ομπάμα!

Η ίδια πηγή πληροφόρησής μου από τις ΗΠΑ, μου εκμυστηρεύτηκε ότι το πρόσφατο ταξίδι του πρώην Πρωθυπουργού στην Αμερική υπαγορεύτηκε από άλλο κέντρο αποφάσεων! Το οποίο ενδεχομένως να ακούει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσδεμένος στο “άρμα” των Δημοκρατικών των ΗΠΑ! Γι΄ αυτό η αμερικανική πηγή μας θεωρεί ως μέγα πολιτικό λάθος την πλεύση Μητσοτάκη – Δημοκρατικών, από τη στιγμή που θεωρεί σίγουρη την επανεκλογή Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ!

Μου μετέφερε επίσης, πως ετιμάει ότι θα πρέπει η Ελλάδα να ανακοινώσει ΑΟΖ, πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ. Γιατί τότε πιθανώς να είναι αργά για μας, αφού θα τα βρουν Τραμπ, Πούτιν και Ερντογάν στην μοιρασιά της Μέσης Ανατολής και της ΝΑ Μεσογείου…

Αυτά και θα επανέλθω, εάν έχω νεότερη πληροφόρηση!!

Έφυγε ο Θρύλος του μπάσκετ…

Πρώτο παγκόσμιο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ ο ξαφνικός θάνατος του υπεραθλητή του NBA Κόμπι Μπράιαντ! Όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από αυτόν τον χαμό. Το ίδιο συγκλονισμένος νιώθω κι εγώ προσωπικά, ως λάτρης της καλαθόσφαιρας και οπαδός του σπουδαίου αυτού αθλητού!

Ένιωσα λοιπόν, ότι θα έπρεπε να κάνω από τη στήλη μου ένα μικρό αφιέρωμα σε εκείνον που λάτρεψαν εκατομμύρια παιδιά στο κόσμο και μεγάλωσαν μαζί του!

Έτσι αντλώ από το μεγαλύτερο αθλητικό διαδικτυακό πόρταλ gazzetta.gr το παρακάτω:

«Ο Mamba έφυγε, όμως ο θρύλος του θα παραμείνει για πάντα κοντά μας. Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν είναι πια δίπλα μας, όμως οι στιγμές του θα μας συντροφεύουν. RIP Mamba. Ξυπνάς το πρωί και βλέπεις τον Κόμπι να συγχαίρει τον ΛεΜπρόν και πέφτεις για ύπνο το βράδυ και μαθαίνεις ότι ο Mamba πέθανε. Μέσα σε λίγες ώρες. Στα 42 του. Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο λόγος για τον οποίο εκατομμύρια παιδάκια έπιασαν μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια τους. Ήταν ο λόγος που όλοι ήμασταν λίγο πιο ατομιστές όταν παίζαμε στο σχολείο. Έφυγε απρόοπτα, γρήγορα. Όχι όπως αξίζει σε έναν θρύλο. Γιατί τέτοιος ήταν. Θρύλος. Κι έτσι θα παραμείνει για πάντα στο μυαλό μας»!

Ένας ακόμη θρύλος του NBA ο Μάτζικ Τζόνσον, έγραψε στο twitter:

«Καθώς προσπαθώ να γράψω αυτό το post, το μυαλό μου τρέχει. Δεν μπορώ να το πιστέψω και κλαίω όλο το πρωί από αυτή την συγκλονιστική είδηση σχετικά με τον θάνατο του Κόμπι και της κόρης του, Τζίτζι, σε ατύχημα με ελικόπτερο. Η Κούκι κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι. Ο φίλος μου, ο θρύλος, ο σύζυγος, ο πατέρας, ο γιος, ο αδελφός, ο νικητής Όσκαρ, ο κορυφαίος Λέικερ όλων των εποχών, έφυγε. Είναι δύσκολο να το αποδεχθείς. Ο Κόμπι ήταν ένας ηγέτης του μπάσκετ, ένας μέντορας για άνδρες και γυναίκες, έδωσε τη γνώση του, τον χρόνο και το ταλέντο του για να διδάξει τόσους πολλούς νεαρούς σε κολεγιακό επίπεδο, παίκτες του ΝΒΑ και του WNBA. Ξέρω ότι θα λείψει στους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην πόλη του Λος Άντζελες. Ήταν ένα ίνδαλμα και έκανε τόσα πολλά για το LA. Ήταν παθιασμένος με το να βοηθά τους άστεγους και το γυναικείο μπάσκετ. Το να προπονεί την ομάδα της κόρης του, του έδινε τόση χαρά. Ο Κόμπι κι εγώ μοιραστήκαμε πολλές ιδιαίτερες συζητήσεις για τη ζωή και το μπάσκετ. Είχαμε τόσα κοινά εντός κι εκτός παρκέ. Αγαπούσα τις συνομιλίες μαζί του για τους Λέικερς, για την πατρότητα, για το ότι είμαστε σύζυγοι, για το πόσο αγαπάμε την Ιταλία. Θα μου λείψουν αυτές οι συζητήσεις και εκείνος, πολύ. Οι Λέικερς, το μπάσκετ, η πόλη μας, δεν θα είναι ποτέ ίδια χωρίς εκείνον. Η Κούκι κι εγώ προσευχόμαστε για τη Βανέσα, για τις υπέροχες κόρες τους, για τους γονείς τους και τις αδελφές του. Θα είμαστε εδώ για την οικογένεια Μπράιαντ. Θα σε αγαπάμε για πάντα».

Και ο “δικός” μας Ρικ Πιτίνο έγραψε στο twitter:

«Μου ραγίζει την καρδιά… Είμαι συγκλονισμένος»!

loading...